Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Isola 2000: nagyon havas az idei szezon

2014.02.20. Bata Attila

A Meteo France felmérése szerint történelmi csúcsokat döntöget a hóréteg vastagsága a dél-franciaországi hegyekben. Isola 2000 és a környező síterepek nagyon sokat profitáltak januárban a délről érkező csapadékból. A síterepen az utóbbi hetekben akár a megtelt táblát is ki lehetne rakni.
Isola 2000
Isola 2000
A Meteo France szakértője szerint a Déli-Alpokban (Alpes du Sud) a szokásosnál kétszer vastagabb a hóréteg. Haut-Var, Verdon és Isola 2000 környékén 2000 méteres magasságban most akár 2,7 méter vastag is lehet a hó. Isola 2000 tetején a hó mennyisége pedig már bőven meghaladta a három métert.

Általánosságban elmondható, hogy az idén nem rossz a francia hóhelyzet 2000 méteres magasságban. Az átlagosnál mindenhol jobb a helyzet. Pelvoux terepén (Hautes Alpes) 80%-kal van több hó az ilyenkor szokásosnál, a francia Préalpes régióban pedig 50%-kal mérnek többet idén. Az ismertebb síterepeken pedig mindenhol valamivel az átlag fölötti értékeket mérnek 2000 méter felett.

Isola 2000 síterepén nagy a forgalom, ebben szerepet játszik a rengeteg hó, a februári szünetek és a szabadságolások. A hónap elején már a szálláshelyek 80%-át kiadták, azóta pedig ez a szám közelít a 100%-hoz.

A hó mennyiségével tehát nincs gond Franciaországban, azonban a lavinaveszély egész szezonban fennáll. A tegnap publikált idei statisztika szerint, az idén (február 19-ig) 13-an vesztették életüket lavinabalesetben a francia hegyekben. Ez a szám megfelel az utóbbi harminc év átlagának ez eddigi időszakra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.