Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Isola 2000: tervezett nyitás december 8-án

2012.11.20. Bata Attila

Akár hivatalos információnak is tekinthető, Auron és Isola 2000 az idén december 8-án kezdi meg a folyamatos üzemmódot. Korábban legjobb esetben is csak az előző hétvégére nyitnak ki, ha valami nagy havazás érkezne. Az idei szezonban a pályákon nem, de a háttérben komoly változásokon megy át a síterep.
Így nézett ki a hegyoldal az október végi havazás után
A sípályákat üzemeltető Mercantour igazgatójának bejelentése szerint az idén december 8-án kezdődik a szezon Isolán. Ennél korábban csak akkor, ha az égiek nagyon sok havat küldenének a következő időszakban, de az a nyitás is csak egy hétvégét jelentene december legelején.

Az idén komoly változások történnek a háttérben. Ezekből vélhetően a pályán nem sok látszik majd. Változnak a tulajdonosi viszonyok, a pénzügyi háttér. Ahogy a tulajdonosok mondják, ez egy átmeneti év lesz. Az előző években volt itt fejlesztés, kb. 120 millió eurót költöttek új liftre, hóágyúkra, pályákra vagy a bérletrendszer fejlesztésére.

A legnagyobb változás, hogy az idén már Nice Cote d'Azur önkormányzata lesz a síterep legnagyobb tulajdonosa 51 százalékos résszel, az üzemeltető Mercantour 49 százalékos tulajdonrésszel fog rendelkezni. Ez a kettős fogja a környék három síterepét (Auron, Isola 2000 és Saint-Dalmas-le-Selvage) birtokolni.

A síterepek marketingbüdzséje a duplájára emelkedett, 250 000-ről 500 000 euróra. A dél-francia terepekhez hasonlóan itt is nagyon számítanak a kelet-európai, köztük a magyar síelőkre. Az idei szezonban azonban megcélozták a lehető legnagyobb kelet-európai piacot, az oroszokat. Szeptember végén már részt is vettek a moszkvai „hó-show”-n, ahol ígéretes visszajelzéseket kaptak az orosz piacról.

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.