Menü ≡

Isola 2000: tervezett nyitás december 8-án

2012.11.20. | Szerző: Bata Attila
Isola 2000: tervezett nyitás december 8-án Akár hivatalos információnak is tekinthető, Auron és Isola 2000 az idén december 8-án kezdi meg a folyamatos üzemmódot. Korábban legjobb esetben is csak az előző hétvégére nyitnak ki, ha valami nagy havazás érkezne. Az idei szezonban a pályákon nem, de a háttérben komoly változásokon megy át a síterep.
h i r d e t é s
A sípályákat üzemeltető Mercantour igazgatójának bejelentése szerint az idén december 8-án kezdődik a szezon Isolán. Ennél korábban csak akkor, ha az égiek nagyon sok havat küldenének a következő időszakban, de az a nyitás is csak egy hétvégét jelentene december legelején.

Az idén komoly változások történnek a háttérben. Ezekből vélhetően a pályán nem sok látszik majd. Változnak a tulajdonosi viszonyok, a pénzügyi háttér. Ahogy a tulajdonosok mondják, ez egy átmeneti év lesz. Az előző években volt itt fejlesztés, kb. 120 millió eurót költöttek új liftre, hóágyúkra, pályákra vagy a bérletrendszer fejlesztésére.

Így nézett ki a hegyoldal az október végi havazás után
Így nézett ki a hegyoldal az október végi havazás után
A legnagyobb változás, hogy az idén már Nice Cote d'Azur önkormányzata lesz a síterep legnagyobb tulajdonosa 51 százalékos résszel, az üzemeltető Mercantour 49 százalékos tulajdonrésszel fog rendelkezni. Ez a kettős fogja a környék három síterepét (Auron, Isola 2000 és Saint-Dalmas-le-Selvage) birtokolni.

A síterepek marketingbüdzséje a duplájára emelkedett, 250 000-ről 500 000 euróra. A dél-francia terepekhez hasonlóan itt is nagyon számítanak a kelet-európai, köztük a magyar síelőkre. Az idei szezonban azonban megcélozták a lehető legnagyobb kelet-európai piacot, az oroszokat. Szeptember végén már részt is vettek a moszkvai „hó-show”-n, ahol ígéretes visszajelzéseket kaptak az orosz piacról.

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »