Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Japán: hét halott egy lavinabalesetben

2013.11.25. Bata Attila

Japán: hét halott egy lavinabalesetben Halálos kimenetelű baleset történt szombaton Japán középső részén, Tojama prefekturátusban, a helyi rendőrség jelentése szerint. A balesetben heten (négy férfi és három nő) vesztették életüket. A csoport hétvégi hegymászásra és túrázásra indult csütörtökön és vasárnap tértek volna vissza.
Ázsiai hírek szerint szombaton hét sítúrázó vesztette életét a 2860 méter magas Masago hegy nyugati oldalában, amikor egy 30 méter széles és 600 méter hosszú lavina zúdult le. Mind a hét sítúrázót helikopterrel szállították kórházba, de már nem tudtak rajtuk segíteni.

Azóta a balesetről egy videó is felkerült a világhálóra. A videót a szomszédos hegyről vették fel, készítői szerint távolról is lehetett látni, ahogy leszakadt a hegy, de nagyobb zajt nem hallottak. Az enyhe lejtésű hegyoldal a túrázók kedvencei közé tartozik. A környéken a túrautakat a télre lezárják, a november végi zárlat előtti utolsó lehetőséget még többen megpróbálják kihasználni.

(Kép: sankei.jp)
(Kép: sankei.jp)
A közeli menedékház alkalmazottja szerint az előző négy-öt napban meglehetősen hideg volt az időjárás és sokat havazott, hosszú idő után szombat volt az első napsütéses nap és a hőmérséklet is megenyhült. A 2450 méter magasban található háznál szombat reggel 220 cm vastag havat mértek. A már meglévő méteres alapra újabb méternyi friss hó hullott.

A baleset 11 óra előtt 10 perccel következett be, majd délután fél négy körül két újabb, de kisebb lavina is elindult a környéken.

(Kép: sankei.jp)
(Kép: sankei.jp)
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.