Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Járványhelyzet: enyhítések a szlovák szálláshelyeken

2022.02.16. Bata Attila

Mától valamivel könnyebb lesz a helyzet a szlovák szálláshelyeken. A hivatalos változat szerint eddig OP+ rendszerben fogadhattak vendégeket a szállások, mától ez módosul az OTP-rendszerre.
Jasna: remek hóviszonyok, rég volt ekkora hó a Chopokon!
Jasna: remek hóviszonyok, rég volt ekkora hó a Chopokon!
Eddig két oltás vagy a felépülés igazolása mellett még egy kötelező negatív tesztet is kértek a szlovák szálláshelyek. Ez mától megszűnik. Az OTP-rendszerben már 2 oltás vagy felépülés bizonyítása vagy negatív teszt is elég. Utóbbi esetben 72 órás PCR vagy 48 órás antigén.

Szintén változás, hogy mostantól a boltokban sehol sem kérnek igazolást, a nem alapvető cikkeket árusító boltok is fogadhatnak bárkit, és a nyitvatartásuk is meghosszabbodott.

A sípályákon marad az OTP rendszer, ezzel a szlovák szabályozásban végre ugyanazok a feltételek vonatkoznak a síelésre, mint a szállásadókra, ahogy a szlovák vendéglátók már régóta várták.

Újabb változás, hogy a legszigorúbbnak számító OP+ rendszerben enyhítettek a betegségből felépültek számára. A korábbi változat szerint (a január 19-i), a 180 nappal korábban megbetegedetteknek egy oltás és egy negatív teszt volt szükséges, hogy OP+ rendszerű szolgáltatásokat vegyenek igénybe, mostantól már nem kell oltás számukra.

A szlovák rendszereket leíró összefoglaló korábbi cikkünket ennek tükrében frissítettük.

Sokan azzal számolnak, hogy márciusra már jelentősebb enyhítések várhatók.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Polovnik csillagcsillagcsillag
Kis hotel a Déményfalvi-völgyben, 6,5 kilométerre Chopok-észak / Jasná síliftjeitől. Ellátás: reggeli, a hotel szomszédjában pedig egy klasszikus szlovák étterem (koliba) található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.