Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Jasná: péntektől megnyílhat a déli oldal is

2018.12.05. | Szerző: Bata Attila
Az alacsony-tátrai síterep az előző hétvégén kezdte meg a szezont, egyelőre még csak az északi oldalon, korlátozott kínálattal, összesen három pályával. Bár az időjárás továbbra sem a legkedvezőbb, a tervek szerint péntektől már a déli oldal pályáiból is megnyitnak néhányat.
Az időjárás eddig nem sokat segített a szezonkezdetben. Az utóbbi hetekben többször is előfordult, hogy a túl magas hőmérsékletek miatt többször is több napra szüneteltetni kellett a hóágyúzást. Ez volt a helyzet a héten is, két napig álltak munka nélkül a hóágyúk.

A korábbi szezonokhoz hasonlóan az üzemeltetők időről-időre tájékoztatást adnak arról, hogy haladnak a hóágyúzással. A ma közzétett és a tegnapi adatokat tartalmazó alábbi térképen látszik, hogy az északi oldalon (a pipával jelöltek) három pálya üzemel és egy pálya áll 98%-os készültségi fokon. A pályák nagy része még alacsony készültségi állapotban van az északi oldalon.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Ezzel szemben, jobb a helyzet a déli oldalon. Itt már több pályára kitették a 100%-os értéket. A korábban bejelentett tervek szerint péntektől a déli oldal pályái közül megnyílhatnak az alábbi pályák: 33a Zjazdárska, 34b Panoráma, 31 Slnečná, 34a Panoráma és 36 Krupová. Ezek egyelőre a tervek, ha valaki pénteki síelést tervez, azért csütörtök este ezt még ellenőrizze le.

A jó hír, mármint hosszútávon, hogy szombattól Szlovákiába is fokozatosan érkezik a hideg. Előreláthatólag Jasnán napközben is olyan hideg lesz, hogy mehetnek majd a hóágyúk.

Még egy hír. Holnap, csütörtökön a déli oldal liftjei ( (A5) Krupová - Kosodrevina és (A2) Kosodrevina - Chopok) nem üzemelnek. Ahogy látni a lenti poszton a jegesedés kisebb-nagyobb károkat okozott a berendezésben, várhatóan egy nap alatt kijavítják a sérüléseket.

2018.12.06. 10:39:57 Trailrider
Minden nap nézem a webcameket. Tegnap sem ágyúztak, ma sem nyomják, pedig mos van hideg, holnaptól megint melegszik.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »