Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

December 15-én indulhat az új lift Chopok-Északon

2010.12.07. Bata Attila

December 15-én indulhat az új lift Chopok-Északon Újabb komoly beruházással készül a következő szezonra Szlovákia legmodernebb síterepe, Chopok északi oldala, vagy ismertebb nevén Jasna. Az idén egy modern hatszemélyes, modern ülőliftet adnak át a Záhradky oldalon, amely két húzóliftet is kivált a következő szezontól.
Chopok északi és déli oldala újabb lépéssel kerül közelebb a modern és megbízható összeköttetéshez. Csákányos liftekkel ugyan már most is elérhető a két rész, de ez csak megfelelő időjárási és hóviszonyok esetén működik tökéletesen. A fő cél az, hogy az északi oldalon a közeljövőben megépüljön egy funitel típusú felvonó, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak is. Ennek ez első lépése a nyáron megkezdődött építkezés, ahol a Zahradky és Priehyba közötti liftet kezdték el építeni. Ez a lift viszi majd a síelőket a jövőben megépítendő funitel völgyállomásához.

A hatmillió eurós költségű építkezés ez év decemberére közepére fejeződik be, a funitel lift megépítése még bizonytalan, valószínűleg jövőre elkezdik építeni, de legalább két évet kell rá várni.

Lassan már udvari beszállítóvá válik az osztrák Doppelmayr cég, az új liftet is ők építik meg az idén. Az új lift a régi D és E jelű korongosok helyett épül, az 1028 méter magas Zahradky völgyállomásról visz fel az 1342 méter magasan található Priehyba hegyállomásra. Az 1288 méter hosszú utat 4,7 perc alatt teszi meg a hatszemélyes ülőszékes, amely elég szép teljesítmény. A kapacitással sem lesz gond, amely 2400 személy óránként.

Az új lift nyomvonala zöld vonallal jelölve - nagyításhoz klikk a képre!
Az új lift nyomvonala zöld vonallal jelölve - nagyításhoz klikk a képre!
Érdekesek lesznek a buborékok, vagy annak hiánya. Az európai trend már tavaly betört Jasnára, amikor kabinos liftek üvegfalait narancssárgára festették. Az új lift védőburkolatai is hasonló színekben pompáznak majd, de érdekes módon csak az ülőszékek 1/3-a kap védőbuborékot, a többi biztosan nem lesz népszerű a nem ritka jasnai hó- vagy szélviharban.

Az új lift már a meglévő másik hatszemélyes mellett épül, és a tervek szerint hamarosan egy új kék, hóágyúzott pálya is készülne a két modern lift között a Zahradky részen.

Az új lift terheléspróbája ezekben a napokban fejeződött be, összesen mintegy 12 tonna súllyal terhelték le az új ülőszékeket. Az elkövetkező napokban még további műszaki vizsgálatokat kell elvégezni, így a síterep üzemeltetői szerint, az új lift legkorábban december 15-től szállíthat utasokat.

Tavaly így kezdődött a szezon Jasnán!
KOMMENTEK
vanczi | 2010.12.07. 10:54
már alig várom hogy idén végre normális időjárási viszonyok mellett kipróbálhassam jasnát :D
Rambo | 2010.12.07. 20:52
Hát én inkább kihagyom. Irány Ausztria!
Tenessi | 2010.12.09. 00:35
Ejnye, megrögzött szlovákellenesek!!!Aber,warum?? Tenessi
sanyesz11 | 2010.12.09. 15:00
Mennék én Szlovákiába, ha nem büntetne meg mindíg a rendőr hazafele a rendszámom miatt...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Bor apartmanok
Modern apartmanház Jasná / Otupné oldalán, 200 méterre a legközelebbi (kezdő) sípályától. Jól felszerelt, 2-5 fős, 1-2 hálószobás apartmanok közös, vagy privát szaunával, wifivel, TV-vel. Reggeli házhoz szállítás igénylehető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.