Hideg, fehér lepel lepte meg a kenyaiakat

2008.09.05. Bata Attila

Hideg, fehér lepel lepte meg a kenyaiakat Szerda reggel meglepő látványban volt részük a kenyai Nyahururu település lakóinak. Nairobitól, a fővárostól 200 kilométerre található településen „hideg, fehér csapadék” hullott, amely elég ritka egy olyan országban, ahol 28 fok az éves átlaghőmérséklet.
h i r d e t é s

A jelenség annyira ritka és hihetetlen, hogy a helyi iskola bezárt, hogy a gyerekek egész nap élvezhessék ezt a valószínűleg egész életre szóló rendkívüli élményt. Még a helyi meteorológiai intézet sem tudta elvenni a helyiek kedvét azzal, hogy jégesőnek minősítette a jelenséget, a lehullott jégdarabok nem tudtak elolvadni a tartósan alacsony hőmérséklet miatt.

A jégesővel kísért vihar hatalmas károkat okozott a helyiek jószágállományában és gabonaföldjein. A legtöbb falubeli még soha életében nem látott hasonló jelenséget, és érdeklődve vizsgálták meg a „kis, hideg, fehér köveket”, amelyek az égből hullottak.

A helyi meteorológiai intézet szerint ezen a vidéken gyakran hullik jégeső, de a jégdarabok szinte azonnal elolvadnak a talajon.


Egy angol nyelvű rövidfilm a szeptember elejei eseményről
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.