Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Remek hóhelyzet Söldenben, egy hónap múlva világkupa!

2024.09.27. Bata Attila

Egy hónap múlva megkezdődik az alpesi síelők világkupa sorozata. Szokás szerint a tiroli Sölden gleccserén bonyolítják le az első versenyeket, amelyekre már csak egy hónapot kell várni. Jelenleg optimális a hóhelyzet, rég volt ilyen jó állapotban a pálya szeptember végén.
Ratrak a hatalmas hóban (Skiweltcup Sölden )
Ratrak a hatalmas hóban (Skiweltcup Sölden )
Két héttel ezelőtt szeptemberhez képest szokatlanul nagy havazás érte el Ausztriát, amikor a tiroli gleccsereken is közel egy méter hó hullott. A havazás után már megnyitottak a helyi sípályák, pl. HIntertux, Sölden, Stubai vagy holnap Pitztal. Az ötödik gleccser (Kaunertal) is megkezdi a szezont a következő héten.
Kép: Skiweltcup Sölden
Kép: Skiweltcup Sölden
Pályán kívül, Söldenben kevés maradt meg a hóból 3000 méter alatt, de a pályát azonnal ratrakolták és tömörítették a havat, hogy jobban átvészelje a várható enyhülést. Ezzel a hétvégén már nem lesz gond, hiszen újabb lehűlés érkezik a magasban, és újabb 20-30 cm hó. Az újabb havazás előtt kicsomagolták a hódepókat és széttúrták a hókupacokat, így a célegyenesben is méteres vastagságú a hó. Nem gyakori, hogy szeptember végére ilyen hóviszonyok között lehet előkészíteni a pályát.

A szokásos pályaellenőrzést és „hókontrolt” az illetékesek október 17-én tartják, de ha nem változik drasztikusan az időjárás, akkor ez csak formalitás lesz és biztosan megrendezhetik a versenyeket.
Kép: Skiweltcup Sölden
Kép: Skiweltcup Sölden
Először a hölgyek versenyeznek, október 26-án szombaton. Majd másnap a férfiak vágnak neki a lejtőnek. Mindkét nap a szokásos óriásműlesikló versenyeket rendezik. Mivel ez a szezon első versenye, így az egyik legizgalmasabb is. Itt derülhet ki, hogy ki hol tart a felkészülésben, milyen formában érkezik a szezonnyitóra. Most úgy tűnik, hogy Marcel Hirscher mégis indulhat szabadkártyával, erre a témára holnap visszatérünk…
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 4 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.