Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jó hír! Heiligenblut síterepe reményt kapott a jövőre

2024.07.30. Bata Attila

A tavasz és a nyár eleje komoly tárgyalásokat hozott Karintiában. A tét az volt, hogyan lehet megmenteni az egykor szebb napokat látott, jó adottságokkal rendelkező, ám mégis veszteséges síterepet. Végül megoldás született, amely remény adhat a jövőre.
Megváltpztak a tervek, nem szerelik le ezt a liftet
Megváltpztak a tervek, nem szerelik le ezt a liftet
A magyar síelők és vendéglátók számára is fontos a karintiai Heiligenblut. A síterep üzemeltetése szezonról-szezonra egyre veszteségesebbnek tűnt. Ezen az üzemeltetők úgy próbáltak javítani, hogy a tavalyi szezonban három lift nem közlekedett, így csökkentették az üzemeltetési költségeiket. A szezon végén bejelentették, hogy leszerelik és eladják a Fleissbahn ülőliftet, amely nélkül egy teljes hegyoldalon szűnne meg a síelés.

Ekkor már a régió turisztikai hivatala is lépett. Ugyan a felhalmozott adósságokat nem akarták kifizetni, de szorgalmazták, hogy a tulajdonosok egy jelképes összegért (benne az adósságokkal) adják el a síterepet új befektetőknek, akik a környéken építenek új szálláshelyeket.

Folytak a tárgyalások, érkeztek az üzengetések az osztrák sajtóban, és mindenki várta, hogy mi lesz a vége? Július végén aztán kiderült minden.

A régi tulajdonosok nem adták el a síterepet, hanem 10%-os tulajdonrészt biztosítottak az új befektetőknek az első szezonban. Ez az arány idővel felmehet 30%-ra. Abban megegyeztek, hogy a konkrét összegekről nem nyilatkoznak. Azt is bejelentették, hogy a Fleiss lift marad, nem bontják el.
Ettől még nem lett kisebb az új tulajdonosi kör előtt álló feladat. Meg kell állítani a síterep veszteséges üzemeltetését, hiszen a kevésnek mondható napijegyes és a szűkös kapacitású szállásokról érkező vendégek eddig nem termelték ki az árát. Ehhez persze jól jöhet az új befektetők által megígért új szálláshelyek forgalma is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
AKCIÓ
Landhotel Post
Az 50 szobás Landhotel Post szálloda Heiligenblut központjában közvetlenül a felvonóval szemben helyezkedik el. Vendégei számára félpanziós ellátást, wellness szolgáltatásokat és sok-sok szabadidős, sportolási lehetőséget kínál.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.