Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonkezdet az osztrák határ mellett 50 cm friss hóval

2010.12.05. Bata Attila

Szezonkezdet az osztrák határ mellett 50 cm friss hóval Joglland síterepei (Mönichwald, Wenigzell, St. Jakob im Walde és Strallegg) körülbelül egy órányi autóútra találhatóak Szombathelytől. A négy apró síterep közös bérlettel síelhető, és a múlt heti havazásnak köszönhetően itt is remek feltételek mellett kezdődött meg a hétvégén a 2010/11-es síszezon péntek reggel.
Megjött a hó, beindultak a liftek, és a szállásadók is örülhetnek, hiszen az első vendégek is megérkeztek, sőt az elmúlt hét havazásainak köszönhetően elég biztatóan néz ki a hóhelyzet, így a karácsonyi foglalások és szép ütemben érkeznek be.

A terepcsoport négy síterepe közül pénteken már lehetett síelni a Wenigzell és Mönichwald pályáin, majd tegnaptól már St. Jakob im Walde síterepén is. A mönichwaldi üzemeltetők szerint remek viszonyok között kezdődik a szezon. Az elmúlt héten 50 centiméter friss hó esett, de még előtte sikerült műhóból kemény alapot készíteni, ez azért fontos, mert a mesterséges hóból sokkal tartósabb alapot lehet építeni, a természetes hó könnyebben olvad. Igazán ideálisak a viszonyok, hiszen erre a kemény alapra hullott a friss hó, így Szombathelytől 75-85 kilométerre, a határ másik oldalán a többi osztrák terephez képest olcsóbban síelhetünk.

Wenigzell fotóalbum még 2007-ből

Az üzemeltetők szerint már most biztosnak látszik, hogy karácsonyig meg tudják őrizni a havat. A következő hétre jósolt enyhülés jelentős károkat nem tehet benne, bár esetleges intenzív esőzések még okozhatnak kellemetlen meglepetéseket.

Nem csak a lesiklók, hanem a sífutók is élvezhetik a telet. A St. Jakob im Waldén található sífutópálya már csütörtök óta üzemel. A sífutópálya melletti szállások már teljesen megteltek, amely nem szokásos így december elején. Ahogy ilyenkor lenni szokott, az első havazás meghozta a vendégek kedvét, és innentől beindultak a foglalások. A mostani foglalások alapján a környék szállásadói bizakodva tekintenek a karácsonyi időszak elé.
KOMMENTEK

Szállástipp
Landhotel Mönichwalderhof csillagcsillagcsillag
A családi vezetésű szálloda és vendéglő Mönichwald központjában, a helyi sípályáktól kb. 5 km-re található. Ellátás igény szerint reggeli, félpanzió, vagy teljes panzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.