Menü ≡

Szezonkezdet az osztrák határ mellett 50 cm friss hóval

2010.12.05. | Szerző: Bata Attila
Szezonkezdet az osztrák határ mellett 50 cm friss hóval Joglland síterepei (Mönichwald, Wenigzell, St. Jakob im Walde és Strallegg) körülbelül egy órányi autóútra találhatóak Szombathelytől. A négy apró síterep közös bérlettel síelhető, és a múlt heti havazásnak köszönhetően itt is remek feltételek mellett kezdődött meg a hétvégén a 2010/11-es síszezon péntek reggel.
h i r d e t é s
Megjött a hó, beindultak a liftek, és a szállásadók is örülhetnek, hiszen az első vendégek is megérkeztek, sőt az elmúlt hét havazásainak köszönhetően elég biztatóan néz ki a hóhelyzet, így a karácsonyi foglalások és szép ütemben érkeznek be.

A terepcsoport négy síterepe közül pénteken már lehetett síelni a Wenigzell és Mönichwald pályáin, majd tegnaptól már St. Jakob im Walde síterepén is. A mönichwaldi üzemeltetők szerint remek viszonyok között kezdődik a szezon. Az elmúlt héten 50 centiméter friss hó esett, de még előtte sikerült műhóból kemény alapot készíteni, ez azért fontos, mert a mesterséges hóból sokkal tartósabb alapot lehet építeni, a természetes hó könnyebben olvad. Igazán ideálisak a viszonyok, hiszen erre a kemény alapra hullott a friss hó, így Szombathelytől 75-85 kilométerre, a határ másik oldalán a többi osztrák terephez képest olcsóbban síelhetünk.

Wenigzell fotóalbum még 2007-ből

Az üzemeltetők szerint már most biztosnak látszik, hogy karácsonyig meg tudják őrizni a havat. A következő hétre jósolt enyhülés jelentős károkat nem tehet benne, bár esetleges intenzív esőzések még okozhatnak kellemetlen meglepetéseket.

Nem csak a lesiklók, hanem a sífutók is élvezhetik a telet. A St. Jakob im Waldén található sífutópálya már csütörtök óta üzemel. A sífutópálya melletti szállások már teljesen megteltek, amely nem szokásos így december elején. Ahogy ilyenkor lenni szokott, az első havazás meghozta a vendégek kedvét, és innentől beindultak a foglalások. A mostani foglalások alapján a környék szállásadói bizakodva tekintenek a karácsonyi időszak elé.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »