Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kanada: a szezon első halálos lavinabalesete

2016.09.28. Bata Attila

Az utóbbi napokban 20-30 cm friss hó hullott az amerikai és a kanadai hegyekben. Az első olyan havazás, amely már síelhető mennyiségű havat hozott többeket is kicsábított a hegyekbe. Egy szerencsétlen esettel megtörtént a szezon első halálos síelős balesete is, amely lavinaomlással indult.
A helyszín (Kép: Parks Canada)
A helyszín (Kép: Parks Canada)
A kanadai Lake Louise-hoz közeli Victoria-hegyre indult két síelő vasárnap reggel. Bár havazott Észak-Amerikában az utóbbi napokban, a síterepeken még messze nincs annyi hó, hogy megkezdődjön a szezon. Természetesen a síelésre kiéhezett megszállottak tömege indult el a hétvégén egy kis csúszásra, amely jelenleg csak egy kiadós túrázás után lehetséges. A két fiú is fel akart gyalogolni a csúcshoz, majd lecsúszni, de az időjárás miatt kénytelenek voltak visszafordulni.

Lefele már lécen jöttek, amikor a Nemzeti Park szakértői szerint az egyikük elindíthatott egy 20-30 méter széles és 15-20 cm mély lavinát. Ez egy enyhe fokozatú lavina, de ebben az esetben elég volt ahhoz, hogy az egyik fiút elsodorja a közeli sziklafal széléig, ahonnan kb. 60-90 métert zuhant a mélybe.

A helyszín közelebbről (Kép: Parks Canada)
A helyszín közelebbről (Kép: Parks Canada)
A másik síelő életben maradt, sértetlenül megúszta és sikerült eljutnia a közeli menedékházhoz. A hegyi mentők a rossz időjárás miatt csak hétfőn tudtak eljutni a helyszínre, ahol megtalálták a holttestet.

Az áldozat egy 27 éves, megrögzött síelő volt, a környék hegyeinek szerelmese. Számos síelős oldalra töltötte fel beszámolóit és videóit kalandjairól. 
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.