Menü ≡

Káosz és remegés Kitzbühelben

2011.01.20. | Szerző: Lipiczky Ágnes
Káosz és remegés Kitzbühelben Noha csütörtökön délelőtt megtartották az első hivatalos lesiklóedzést Kitzbühelben, a férfi alpesi sí Világkupa-sorozat e hétvégi állomása, az idei 71. Hahnenkamm-verseny egyelőre a káoszról szól.
h i r d e t é s
Káosz. Így foglalható össze egy szóban mindaz, ami jelen pillanatban a férfi alpesi sí Világkupa-sorozat kitzbüheli állomásán zajlik. Persze, a világ legnépszerűbb alpesi síversenyének rutinos szervezői egyáltalán nem okolhatóak a fejetlenségért, sokkal inkább a kiszámíthatatlan időjárás, az eső, a hó és a köd a felelős a jelenlegi helyzetért. Peter Obernauer versenyigazgató stábja igyekszik menteni a menthetőt, a keddi és szerdai hivatalos lesiklóedzéseket elhalasztották, hogy a hétvégi versenyre megfelelő állapotban várja a pálya a versenyzőket. Mert a világhírű Streifet a szeszélyes időjárás alaposan megtépázta. A hét eleji +12 fok felpuhította a pálya alsóbb szakaszait, és az elmúlt napokban az eső is rontott a helyzeten.
Edzés
Edzés
"Az elmúlt napok tavaszi hőmérsékletének következtében a pálya alsó szakaszai túlságosan puhává váltak, ráadásul kisebb eső is volt, így ha edzettünk volna teljesen tönkrevágjuk a Streifet – mondta Peter Obernauer. – A pálya felső szakaszán az új hó jelent gondot, és ha hihetünk a meteorológusoknak csütörtökön újabb 10-15 centi körüli új hó esik majd a pályára. Ez igazából a látási viszonyokban okoz majd nehézségeket."

"Kitzben" (ahogyan az osztrákok becézik Kitzbühelt) tehát mindenki remeg a hétvége sikeréért. Érthetően, hiszen egyik lesiklóspecialistájuk, Michael Walchhofer számára ez lesz az utolsó Hahnenkamm-verseny: a St. Moritz-i világbajnokság lesiklógyőztese, Kitzbühel 2006-os lesiklóbajnoka az idén ugyanis befejezi pályafutását.
A pálya esti kivilágításban
A pálya esti kivilágításban
Walchhofer szerdán az osztrákok Hinterreitben megtartott edzésén már "tesztelte" csapata stressztűrését, hiszen a szuper-G tréningen egy kaput telibe kapva a védőhálóban landolt. A versenyző a térdén és a hasán sérült meg, erős zúzódásai és légzési gondjai is vannak, ám semmiképpen sem akarja elszalasztani pályafutása utolsó kitzbüheli versenyét. Igaz, a végső döntést az orvosok mondják majd ki.

További infók a verseny hivatalos weboldalán: www.hahnenkamm.com
2011.01.20. 13:45:22 csabor
Az edzésen történt már egy súlyos baleset is.
2011.01.20. 14:45:12 admin2
Igen, már meg is született róla külön cikkünk:
http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/s...erules-kitzbuhelben/
2011.01.20. 15:14:52 Egér 64
Itt meg a videó a bukásról...
http://www.youtube.com/watch?v=do-o...KAbU8d0
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »