Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Káosz és remegés Kitzbühelben

2011.01.20. Lipiczky Ágnes

Káosz és remegés Kitzbühelben Noha csütörtökön délelőtt megtartották az első hivatalos lesiklóedzést Kitzbühelben, a férfi alpesi sí Világkupa-sorozat e hétvégi állomása, az idei 71. Hahnenkamm-verseny egyelőre a káoszról szól.
Káosz. Így foglalható össze egy szóban mindaz, ami jelen pillanatban a férfi alpesi sí Világkupa-sorozat kitzbüheli állomásán zajlik. Persze, a világ legnépszerűbb alpesi síversenyének rutinos szervezői egyáltalán nem okolhatóak a fejetlenségért, sokkal inkább a kiszámíthatatlan időjárás, az eső, a hó és a köd a felelős a jelenlegi helyzetért. Peter Obernauer versenyigazgató stábja igyekszik menteni a menthetőt, a keddi és szerdai hivatalos lesiklóedzéseket elhalasztották, hogy a hétvégi versenyre megfelelő állapotban várja a pálya a versenyzőket. Mert a világhírű Streifet a szeszélyes időjárás alaposan megtépázta. A hét eleji +12 fok felpuhította a pálya alsóbb szakaszait, és az elmúlt napokban az eső is rontott a helyzeten.
Edzés
Edzés
"Az elmúlt napok tavaszi hőmérsékletének következtében a pálya alsó szakaszai túlságosan puhává váltak, ráadásul kisebb eső is volt, így ha edzettünk volna teljesen tönkrevágjuk a Streifet – mondta Peter Obernauer. – A pálya felső szakaszán az új hó jelent gondot, és ha hihetünk a meteorológusoknak csütörtökön újabb 10-15 centi körüli új hó esik majd a pályára. Ez igazából a látási viszonyokban okoz majd nehézségeket."

"Kitzben" (ahogyan az osztrákok becézik Kitzbühelt) tehát mindenki remeg a hétvége sikeréért. Érthetően, hiszen egyik lesiklóspecialistájuk, Michael Walchhofer számára ez lesz az utolsó Hahnenkamm-verseny: a St. Moritz-i világbajnokság lesiklógyőztese, Kitzbühel 2006-os lesiklóbajnoka az idén ugyanis befejezi pályafutását.
A pálya esti kivilágításban
A pálya esti kivilágításban
Walchhofer szerdán az osztrákok Hinterreitben megtartott edzésén már "tesztelte" csapata stressztűrését, hiszen a szuper-G tréningen egy kaput telibe kapva a védőhálóban landolt. A versenyző a térdén és a hasán sérült meg, erős zúzódásai és légzési gondjai is vannak, ám semmiképpen sem akarja elszalasztani pályafutása utolsó kitzbüheli versenyét. Igaz, a végső döntést az orvosok mondják majd ki.

További infók a verseny hivatalos weboldalán: www.hahnenkamm.com
KOMMENTEK
csabor | 2011.01.20. 13:45
Az edzésen történt már egy súlyos baleset is.
admin2 | 2011.01.20. 14:45
Igen, már meg is született róla külön cikkünk:
http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/s...erules-kitzbuhelben/
Egér 64 | 2011.01.20. 15:14
Itt meg a videó a bukásról...
http://www.youtube.com/watch?v=do-o...KAbU8d0

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.