Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szuper félcső is lesz idén a kapruni funparkban

2008.09.29. Stánicz Balázs

Szuper félcső is lesz idén a kapruni funparkban A mostani szezonra tervezett újdonságoknak a hódeszkások és a freestyle síelők fognak örülni, ugyanis a korábban létrehozott Mellow funpark egy igazi csemegével bővül; a Glacier park egy superpipe-pal örvendezteti meg a freestyle-osokat.
December végétől a Sonnenkarbahn ülőfelvonó mellett a Nemzetközi Snowboard Szövetség által jóváhagyott szuper félcsővet hoznak létre. A félcső 150 méter hosszú lesz és oldalfalainak magassága az 5,5 métert éri el! A superpipe-ot hóbiztos magasságban; 2650 méteres magasságban tervezik.

De a kitzsteinhorniak nem bíznak semmit sem a véletlenre, és a félcsővet akár mesterséges hóval is ellehet látni, továbbá az egészet úgy helyezték el, hogy észak felé nézzen, így a napsugárzásnak – különösen a téli hónapokban – minimálisan kitett. A félcső preparálást, ratrakolását a Zaugg Pipemonsters ratrak fogja végezni. Ezzel a speciálisan félcsővekre kitalált ratrakkal végzik a VK versenyeken is a hasonló létesítmények kezelését.

GLACIER PARK

A Mellow funpark legmagasabban elterülő része; a gleccseren közel 3000 méteres magasságban. Az ideális fekvésnek köszönhetően már október elejétől fogadja a vendégeket. Idén harminc különféle elemet, köztük ugratókat, korlátokat és bokszokat használhatunk. A tavalyi helyzethez képest előrelépés, hogy a Glacier Park már nem csak a Magnetköpf tányéros felvonókkal, hanem a Kitzlifttel is könnyedén elérhető. December közepén ismételten megrendezésre kerül a Roxy Chicken Jam rendezvény, ahol snowboardos lányok mutatják meg, hogy ki a legény -akarom írni lány- a funparkokban.

DC CENTRAL PARK

A DC Central Parkot is átszabják némileg, elsősorban a felső részén változtatnak, továbbá egy új „pro-line” is épül külön bejárattal, ahol a profibbak ugrálgathatnak. A Pro-line többek között három, 12 és 15 méteres ugratóból fog állni. Ami az egész park területét illeti; tíz ugrató és tizenhat boksz és korlát közül választhatunk.

ROXY PARK

A Central Park szomszédságában elhelyezkedő park idei mottója: „Alles Easy”, azaz mindent könnyedén. Talán már a mottó is sejteti, hogy ezt nem a vérprofiknak, hanem a kezdőknek és újrakezdőknek találták ki. A Roxy Park összesen 18 elemből áll, mindegyiket speciálisan a kezdők igénye szerint alakítottak ki, tehát itt bátran lehet próbálkozni. De ez még nem minden, hiszen egy boardercross pálya is helyet kap; kanyarokkal, ugratókkal és az elmaradhatatlan mosódeszkával (hullámok egymás után).

A DC Cental és Roxy parkok december végétől május elejéig lesznek nyitva. A Glacier Park már október elejétől, azonban december közepe után a park összes eleme a DC Central Parkba költözik, majd amikor a DC május elején bezár, újra felköltözik a gleccserre.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.