Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaprun: új nyolcüléses és sípálya a gleccseren

2016.09.29. Stánicz Balázs

Kaprun folyamatos fejlődésben. Amíg tavaly közel 25 millió eurós beruházás keretében valósult meg a Gletscherjet 3+4 nyolcüléses és kabinos felvonók együttese, addig idén újabb nyolcülésessel bővül a gleccser.
A tartomány legmagasabban üzemelő nyolcülésese lesz a kapruni - Fotó: Lifttársaság
A tartomány legmagasabban üzemelő nyolcülésese lesz a kapruni - Fotó: Lifttársaság
Emlékeztek még a Schmiedinger duplacsákányosára, ami a 3-as pályákat szolgálta ki? Immáron a múlt ködébe veszik a meredek csákányos. Helyét modern nyolcüléses veszi át 2016 őszétől. Közel 2800 méteren fekvő hegyállomásával ez lesz Salzburg tartomány legmagasabb nyolcszékese.

A felvonót ülésfűtéssel és az időjárás viszontagságai ellen védő lehajtható buborékkal vértezik fel, így havasabb napokon sem hóemberként szállunk ki egy-egy liftezés után. A felvonó mintegy 7 millió eurójába kerül a lifttársaságnak, de nem ez az egyedüli újdonság a 2016/17-es szezonra. A hóágyúrendszert 2,5 millió eurós beruházás keretében tovább fejlesztik. 20 000 négyzetméterrel növelve a hóágyúzható pályák felületét. Továbbá a rendszer teljesítményét is fokozzák, még hatékonyabbá téve a hóágyúzást, aminek köszönhetően rövidebb idő alatt behóágyúzhatók a sípályák. A nyolcüléses mellett új sípályákkal is előrukkol a síterep. Pályatérképen a 10a pálya, ami a 10-es és 12-es pálya körül terül el. Az új sípályán a hóágyúrendszer is kiépítésre kerül. A hóágyúrendszer teljesítményének növelése és kiépítése mellett további újdonság a meglévő sípályák szélesítése több szakaszon, egyengetése és rekultivációja, így az Alpincenter pálya középső és alsó szakaszán.
KOMMENTEK

Szállástippek
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.