Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaprun: 25 milliós nagyberuházás a gleccseren

2015.02.09. Stánicz Balázs

2014 májusában elkezdődtek a munkálatok: a kapruni gleccser „teljesen” átalakul. 10 fős kabinos, nyolcüléses felvonó, új pályák és kezdőrészek. A 25 milliós beruházás az elmúlt időszak legnagyobb projektje a hóbiztos síterep történetében.
Gletscherjet 3 és 4: kabinossal és ülőfelvonóval a gleccserre. Az idei év őszétől jelentősen megújult arculattal fogadja a síelőket a salzburgi gleccser. Az Alpincentertől (2448 méter) új hibrid felvonó röpíti majd a vendégeket közel 3000 méteres magasságba. Hibrid felvonó, azaz a középállomásig (ami a jelenlegi Kitz felvonók aljánál található) egy kötélpályán futnak a tízfős kabinos és nyolcszemélyes ülőfelvonók.
Az új felvonók
Az új felvonók
A középállomástól a csúcsig (a Gletschershuttle sikló közvetlen közelében) már "csak" a tízfős kabinos közlekednek tovább. Mind a kabinosok, mind a francialift székei fűtést kapnak, így növelve ezzel még inkább a komfortot. A gleccserig tartó menetidő alig 7,5 perc lesz a tervek szerint, itt minden eddiginél gyorsabban és kényelmesebben juthatunk az örök hó és jég birodalmába: a felvonó nyáron is nyitva lesz a turisták számára.
A középállomás novemberben
A középállomás novemberben
A középállomásnál új tanulórészt alakítanak ki kezdőlifttel. A jelenlegi Kitz és Kees csákányosokat leszerelik és helyettük egy duplacsákányost építenek a gleccserre. A korábbi liftek nyugdíjba küldésével még nagyobb pályafelületeken karcolhatunk ősztől a gleccseren. A felső tányérosokat szintén lebontják és a gleccser felső részén újra felállítják. Minden bizonnyal az Alpincentertől induló négyüléses Gratbahn is lebontásra kerül.
A hegyállomás novemberben
A hegyállomás novemberben
A Gletscherjet 4 hegyállomását a Gletschershuttle siklóval egy 100 méteres alagút köti majd össze, így kényelmesen juthatunk fel a Gipfelwelt 3000 csúcsra, ahonnan a kilátókból nagyszerű panoráma tárul elénk.
KOMMENTEK
Robin | 2015.02.09. 10:58
A tányérosokat hová tervezik pontosan átvinni?
Én kissé tartok ezektől a fejlesztésektől, hisz eddig is sokan voltak, ezután meg...
Stani | 2015.02.09. 20:02
Rosszkor jössz ;) voltunk fenn januárban és februárban, a múlt héten is nagy csoportokkal és jóval kevesebben voltak, mint Zellben, Saalbachban vagy éppen Flachauban.

A tányérosokat, ha szembe állsz a lejtővel akkor jobbra teszik majd át.

Ami azt illeti én jobban várom azt , amikor a Tristkogelt (200m felett) is bekötik a rendszerbe
Rossi | 2015.02.10. 22:16
Még korábban az Alpinforumról töltöttem le egy vázlatot, hogy fog kinézni, de ide nem tudom bemásolni, a fórumba felrakom. Nagy változás nem lesz. Mondjuk az a magas liftoszlop bazi ronda, eléggé odavág a látképnek, legalábbis így képeken, még ha a nagy fesztáv indokolja is. A régi "gleccservasút" hídját viszont tényleg elbontották a völgyben?
Stani | 2015.02.11. 08:32
A gleccservasút hídját tavaly nyáron elbontották. A magas liftoszlop, hjaaa, alapjáratban hasonló, mint Söldenen a Schwarze Schneid, idővel megszokja a szem :)
Rossi | 2015.02.11. 21:11
ok, köszi, majd köv. szezonban le kell tesztelni:)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.