Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kaprun: jön a nagy összeköttetés

2017.10.02. | Szerző: Stani
Ausztria és egyben a Keleti-Alpok legnagyobb liftláncolata jön létre két éven belül Kaprunban, összekötik Maiskogelt a Kitzsteinhorn gleccserrel. A lifttársaság nagy álma valósul meg ezzel.
Az idei nyáron elsősorban a hóágyúrendszer fejlesztését vitték tovább, új pályaszakaszokat kötöttek be és egyben a hóágyúk számát is növelték. A nyári munkáknál fontos szerepet kaptak a sípályák, azok szélesítése, egyengetése.

Bár ezek az újdonságok kevésbé látványosak, mint egy új lift, mégis fontosak, hiszen így kevesebb hóval is síelhetők a nem gleccseren fekvő sípályák.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az igazán nagy durranás az elkövetkezendő két évben kerül terítékre, méghozzá összekötik Maiskogelt a gleccserrel. A két lifttársaság fúziója nyáron megtörtént, 2018. tavaszától kezdődhetnek az érdemi munkálatok.
Az első évben tízfős kabinost építenek egyenesen Kaprunból a Maiskogelre. A kabinos a mostani Schaufelberg négyülésest váltja le és középállomását az ülőfelvonó jelenlegi hegyállomáshoz tervezik. A kabinos teteje 1570 méteren, míg középállomása 1137 méteres magasságban kap helyet. A völgytől megtett szintkülönbség 802 méter, amit 12 perc alatt teljesít az MK-ra keresztelt gondola.
A felvonó ünnepélyes átadása 2018 decemberében várható. Párhuzamosan elkezdődnek a munkálatok a kabinos tetejétől induló 3K szuperfelvonó nyomvonalán, ami a Maiskogelt és így Kaprunt összeköti a gleccserrel, hegyállomását a Langwiednél alakítják ki, 1970 méteren.
Ezzel a lifttársaság régi álma valósul meg, létrejön Ausztria és egyben a Keleti-Alpok leghosszabb (12 kilométer) és legnagyobb szintkülönbségű (2261 méter) liftláncolata, ugyanis a völgytől egészen a csúcsig modern kabinosok segítségével juthatunk el. A 3K megnyitására egy évvel később, 2019 decemberében kerül sor.
2017.10.02. 07:34:19 osvald
Vajon új pályák is lesznek a 3K alatt?
2017.10.02. 11:30:48 Stani
A domborzati viszonyok miatt nem, ha megnézed a negyedik képet, a hegyoldalt több kisebb-nagyobb völgy tagolja. Amikor a gleccserről átcsúszunk a Maiskogelre , akkor az Eder Almig (1400m) lehetséges lecsúszás, utána sítúra a domborzat végett.
2017.10.02. 20:07:13 osvald
Köszönöm Stani!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 297 vendég és 29 regisztrált felhasználó látogatja.