Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kevesebb síelő, több bevétel tavaly a kapruni gleccseren

2010.02.19. Bata Attila

Kevesebb síelő, több bevétel tavaly a kapruni gleccseren A kapruni (Kitzsteinhorn) gleccservasút bevételei 107.000 euróval növekedtek a tavalyi szezonban, annak ellenére, hogy a látogatók száma jóval alatta maradt az előző évek átlagának. Az idei szezonban már kedvezőbben alakul a látogatók száma, az eddigi számok összhangban vannak a tervezett eladásokkal.
Az utóbbi időben átlagosan 820.000 vendéget fogadtak Kaprunban szezononként. A tavalyi szezon látogatottsági adatai jóval elmaradt a korábbi szezonok átlagától, a 2008/20089-es szezonban csak 726.051 vendég váltott bérletet a gleccservasút felvonóira. Azonban a kevesebb látogató több pénzt hagyott a vállalat kasszáiban.

A tavalyi téli szezon ugyan korán kezdődött, jó síelési feltételek mellett, de később az időjárás a csúnyább arcát mutatta, és jóval több volt azoknak a napoknak a száma, amikor a rossz időjárás szinte semmit sem lehetett csinálni a gleccseren. Az üzemeltetők az előző szezont 23,1 millió eurós bevétellel zárták, a bevételek nagy része (16,8 millió euró) az eladott bérletekből folyt be, de jól profitáltak vendéglátásból és egyéb szolgáltatásokból is, ezekből a tevékenységekből 6,3 millió euró keletkezett. Végül is a vállalat adózás előtti nyeresége elérte a 252.000 eurót.

A látogatók leginkább decemberben maradtak el, ez a hónap produkálta a legnagyobb visszaesést. A további téli hónapok is alatta maradtak a sokéves átlagnak. A végeredményen valamelyest javított, hogy az április nagyon népszerű volt, és a júniusi látogatottság sem okozott csalódást.

A tavalyi szezonban a gleccser üzemeltetői körülbelül 5,5 millió eurót költöttek fejlesztésekre. Az összeg nagy részét hóágyúkra, a lavinaveszély csökkentésére és a pályák javítására költötték.

Az idei szezonról már vannak az adatok, amelyek szerint a látogatók száma az idén januárban és februárban emelkedett a tavalyihoz képest,. Eddig minden a tervek szerint alakul, és ha továbbra is így folytatódik a szezon, akkor pénzügyileg egy sikeres szezont zárhat Salzburg egyetlen gleccserterepe.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.