Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karintia: bőven van hó húsvétig, de tovább is

2013.03.25. Bata Attila

Karintiában sem nagyon panaszkodhatnak az idei szezon havazásaira, főleg az utóbbi néhány hét hozott rengeteg havat. Még ezen a héten is további havazások várhatóak, így nagyszerű hóviszonyok várhatóak húsvétra. Egészen május közepéig lehet síelni a tartományban, akkor zár a Mölltal-gleccser.
A kisebb síterepek már bezártak Karintiában, de az osztrák tartomány nagyobb síterepei nagyon jól tartják magukat, és biztosan kitartanak húsvétig. Az ORF információi szerint már nem érdemes Petzen, Simonhöhe, Hochrindl, Weissensee, Kötschach-Mauthen, Flattnitz vagy Weissbriach síterepeire tervezni az ünnepi síelést, mert itt már zárva tartanak. Sok helyen nem a hóhiány miatt kénytelenek bezárni, de hiába van még vastag hó a pályákon, ha a síelők nagy része már elrakta a felszerelését.

A húsvéti ünnep természetesen vízválasztónak számít, tömeges zárásra lehet majd számítani, főleg a kisebbek döntenek majd a zárás mellett. Fontos azonban megjegyezni, hogy néhány ismertebb karintiai síterepen még egy hetet ráhúznak, így Nassfeld, Heiligenblut, Gerlitzen, Ankogel vagy Katschberg síterepén csak április 7-én fejezik be az idei szezont - a jelenlegi tervek szerint. Innerkremms még ennél is későbbre tervez, itt április 13-ig tartana a szezon.

Ezen a hétvégén járna utoljára az összes lift Turracher Höhe terepén, de itt a szokásoknak megfelelően a Kornock lift és a hozzátartozó pályák május elsejéig nyitva lesznek. Természetesen legtovább a tartomány gleccserén, a Mölltalon lehet majd síelni, itt május 13-tól (hétfő) állnak le a liftek és kezdődhet a nyári szezon előtti karbantartás.

Az idei szezon pénzügyi értékelésével még meg kell várni a húsvéti ünnepek forgalmát. A január, a sok hó ellenére is kissé gyenge volt, ellenben a február nagyon jó adatokat hozott Karintiában. Húsvétkor valószínűleg januári mennyiségű hóban és tavaszias körülmények között lehet majd síelni, csak az a kérdés hányan akarják még kihasználni a nagyon régen nem tapasztalt március végi szuper körülményeket?

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.