Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Katschberg: újabb kabinos lift az Aineck oldalon

2011.10.23. Stánicz Balázs

Katschberg: újabb kabinos lift az Aineck oldalon 2009-ben adták át a közönségnek az ainecki Gipfelbahn kabinosát, most két év elteltével ismét egy kabinosnak örülhetünk a síterep salzburgi oldalán. A Silverbahn segítségével még gyorsabban juthatunk fel a csúcsra, pontosabban a 6 km hosszú és kényelmesen széles "A1" lesiklópálya tetejére.
Aki járt itt, biztosan emlékszik arra, amikor még bő háromnegyed órás, már-már rekord hosszúságú idő kellett ahhoz, hogy St Margarethenből – azaz a völgyből – a síterep legmagasabb csúcsára, az Aineckre jussunk. Kétségtelen, hogy Katschberg legnagyobb mankójának az ainecki oldal bizonyult. Teltek múltak az évek és 2009-ben megjelentek a markolók és erőgépek, hogy elkezdjék a Gipfelbahn építését. A pár évvel ezelőtt felhúzott kabinos jelentősen csökkentette a menetidőt és növelte a komfortérzetet.

Az idei nyáron újra munkagépek vették birtokukba a hegyet és megkezdődött a Silverjet2 kabinos építése, ami a duplaüléses hegyállomásától indul és egészen az A1 pálya tetejéig szállítja a vendégeket. Ezzel mintegy 10 perccel csökkenti a menetidőt; a felvonó a két csákányost; a Branntweiner-, és az Aineckliftet váltja fel. Azonban utóbbi kettő továbbra is üzemben marad, így a retró rajongók továbbra is nosztalgikus perceket tölthetnek el eme felvonókon. A 10 millió eurós kabinos

A Silverjet2-vel történő utazás során 520 méteres szintkülönbséget hidalunk át a mintegy 2250 méter hosszúságú kötélpályán. A 22 km/órás „végsebességnek” köszönhetően hét perc alatt a végállomásra érünk. Innen egyből becsatlakozhatunk Lungau régió legszebb völgypályájára, az A1-re, vagy az Almenabfahrton keresztül a Gipfelbahnhoz csúszhatunk. A kabinos völgyállomásánál kap helyet az ainecki ratrak-flotta, ugyanis itt került felépítésre a tíz pályagép befogadására alkalmas garázs.
A kabinos hegyállomása
A kabinos hegyállomása
A 10 milliós beruházás a második lépcsőfoka az ainecki projektnek. A harmadik és egyben utolsó fázis a Silverjet1 kabinos megépítése lesz, ami a duplaülésest küldi nyugdíjba és ezzel valóban gyorssá és komfortossá teszi a feljutást. A Silverjet 1 várhatóan az elkövetkezendő 1-2 évben valósul meg, mindenesetre a mostani új kabinos ismét egy mérföldkő Katschberg történetében.

Távolabbi tervek

A fent említett Silverjet1 mellett egyéb tervek is körvonalazódnak, nevezetesen az ainecki kétüléses helyett egy modern hatszemélyes franciaszékes építése, továbbá a Freiberg és Sonnleiten csákányosokat leváltva egy újabb hatüléses felhúzása.

A felvonók völgyállomásait úgy építenék, hogy azok a legközelebb legyenek egymáshoz, így a múlté lehetne a katschbergi oldalt az Aineckkel összekötő síút és híd, ami sok energiát kivesz kezdőkből, gyerekekből és kevésbé sportos síelőkből egyaránt.

Bővebb infó és fotók az épülő Silverjet 2 blogján: http://bautagebuch.katschi.at/
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Basekamp Katschberg
A Hotel Basekamp ifjúsági és sportszállás közvetlenül Katschberg pályáinál található. Sportos és modern, maximum 4 fős szobái praktikus berendezést és kényelmet kínálnak vendégeiknek. Reggelis ellátás igényelhető, a lazításról a házban található sportcsarnok gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Club Funimation Katschberg csillagcsillagcsillagcsillag
Közvetlenül a Katschberg-Ainecki sípályák mellett található hangulatos családi szálloda pazar wellness részleggel és gyermekbarát szolgáltatások óriási választékával. Kisgyerekes családoknak ideális.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fischer Ferienhaus
Családi apartmanház Obertauern és Grosseck síterepek között, Twengben. A pályák akár saját autóval, akár a sí kártyával ingyenesen használható síbusszal (90 m) is elérhetők. Igényesen bútorozott apartmanok, összesen 24 vendégággyal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.