Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új nyolcfős kabinos felvonó épül az Ainecken

2009.08.13. Stánicz Balázs

Új nyolcfős kabinos felvonó épül az Ainecken Katschbergen egy szezon sem kezdődhet újdonságok nélkül. Ez alól a soron következő idény sem képezhet kivételt. A nyári hónapokban munkagépek lepték el a katschberg-ainecki lejtőket, hogy az évek óta várt kabinos a tervasztalok rajzaiból háromdimenziós valósággá váljon.
Az Aineck hegy St Margarethen felé vezető lejtői mindig is kedveltek voltak, különösen, hogy két éve megépítették az A1-re keresztelt lesiklópályát, ami hat kilométeres hosszúságával egyike Ausztria leghosszabb sípályájának.

Hat kilométer ide vagy oda, a síelők többsége kétszer is megggondolta az A1-en való lesiklást. Az ok a nehézkes és fárasztó visszajutás. Tudniillik miután magunk mögött hagytunk a sok-sok kilométert és a több mint 1200 méteres szintkülönbséget valahogy vissza is kellett jutnunk. Ezt pedig négy felvonóval tehettük meg; egy duplaülésessel és három csákányossal. A várakozási időket nem számítva ez minimum 40 perc menetidőt jelentett.

A 2009/2010-es szezontól a fárasztó visszaút – vagy legalábbis annak egy része – már a múlté, hiszen a felső két húzóliftet egy modern nyolcüléses kabinos váltja fel, amit a vorarlbergi Doppelmayr cég épít. A 10,8 millió euróból felépülő kabinos nem csak a völgyből való feljutást gyorsítja meg, hanem felértékeli az eddig is nagyszerű pályákat (Hochfeld, Snowbowle, Karabfahrt), amikhez egészen mostanáig két csákányost is igénybe kellett vennünk.

A kabinos technikai adatai:
  • Völgyállomás: 1750 m
  • Hegyállomás: 2220 m
  • Hosszúság: 1700 m
  • Szintkülönbség: 470 m
  • Kapacitás: 2400 fő/óra
KOMMENTEK

Szállástippek
Grizzly Sport & Familien Resort csillagcsillagcsillagcsillag
Igazi pályaszállás Katschberg - Aineck-i oldalán, a kétüléses lift völgyállomásánál található wellnessel, étteremmel. A szobák ára a 3/4 "kényeztető" panziós ellátást tartalmazza!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Club Funimation Katschberg csillagcsillagcsillagcsillag
Közvetlenül a Katschberg-Ainecki sípályák mellett található hangulatos családi szálloda pazar wellness részleggel és gyermekbarát szolgáltatások óriási választékával. Kisgyerekes családoknak ideális.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Neuwirt Mauterndorf csillagcsillagcsillag
Tradicionális szálloda Mauterndorf központjában, a Sírégióban, Grosseck, Fanningberg, Katschberg és Obertauern síterepek közelében. Szolgáltatások: síbusz, étterem, wellness, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.