Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaunertal-gleccser: szezonkezdet szeptember 29-én!

2018.09.28. Bata Attila

Hintertux és Pitztal után a harmadik osztrák és egyben tiroli gleccseren lehet már szeptember végén síelni. Szombat reggel 9-kor már az első íveket lehet húzni a Kaunertal-gleccser két liftje mellett. A többi osztrák gleccser megnyitására még egy kicsit várni kell.
Csütörtöki kamerakép: dolgozik a ratrak
Csütörtöki kamerakép: dolgozik a ratrak
A síterep vezetője szerint amennyit lehetett hóágyúztak, de szerencsére a tavaly elrakott hóból körülbelül 13 hektárnyit tudtak szétteríteni a pályákon, ilyen körülmények között kezdődik meg a szezon a gleccseren.

Szombattól a 3000 méteres magasságba közlekedő Karlesjoch kabinos lift és a Falgin húzólift fog közlekedni. Kedvező időjárás esetén a következő napokban újabb lifteket indíthatnak be.
A síterep vezetője elmondta, hogy napok óta csöng a telefonja. Versenyzők érdeklődnek edzési lehetőségek után, főleg azok, akik nem jutottak el dél-amerikai vagy új-zélandi edzőtáborokba. Egy hónap múlva már világkupa versenyt rendeznek Söldenben.

Ha már Sölden szóba került, ott már javában dolgoznak a versenypálya előkészítésén. A képen is látszik, hogy nem az igazi, de az itteni hóágyúkkal és szakemberekkel napok alatt csodát lehet tenni.
Mölltalon is hóágyúztak a hét elején, amíg tudtak. Tegnap hajnalban már +5 fokot mutattak a hőmérők, így nem tudták beindítani a hóágyúkat. A síterep szeptember 17-e óta zárva tart, az újranyitás időpontja még bizonytalan. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.