Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaunertal-gleccser: szezonkezdet szeptember 29-én!

2018.09.28. Bata Attila

Hintertux és Pitztal után a harmadik osztrák és egyben tiroli gleccseren lehet már szeptember végén síelni. Szombat reggel 9-kor már az első íveket lehet húzni a Kaunertal-gleccser két liftje mellett. A többi osztrák gleccser megnyitására még egy kicsit várni kell.
Csütörtöki kamerakép: dolgozik a ratrak
Csütörtöki kamerakép: dolgozik a ratrak
A síterep vezetője szerint amennyit lehetett hóágyúztak, de szerencsére a tavaly elrakott hóból körülbelül 13 hektárnyit tudtak szétteríteni a pályákon, ilyen körülmények között kezdődik meg a szezon a gleccseren.

Szombattól a 3000 méteres magasságba közlekedő Karlesjoch kabinos lift és a Falgin húzólift fog közlekedni. Kedvező időjárás esetén a következő napokban újabb lifteket indíthatnak be.
A síterep vezetője elmondta, hogy napok óta csöng a telefonja. Versenyzők érdeklődnek edzési lehetőségek után, főleg azok, akik nem jutottak el dél-amerikai vagy új-zélandi edzőtáborokba. Egy hónap múlva már világkupa versenyt rendeznek Söldenben.

Ha már Sölden szóba került, ott már javában dolgoznak a versenypálya előkészítésén. A képen is látszik, hogy nem az igazi, de az itteni hóágyúkkal és szakemberekkel napok alatt csodát lehet tenni.
Mölltalon is hóágyúztak a hét elején, amíg tudtak. Tegnap hajnalban már +5 fokot mutattak a hőmérők, így nem tudták beindítani a hóágyúkat. A síterep szeptember 17-e óta zárva tart, az újranyitás időpontja még bizonytalan. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.