Menü ≡

Kedden kezdődik a szezon a Mátraszentistváni Síparkban!

2021.01.11. | Szerző: Erbeszkorn Tamás | Sípark.hu
Kedd 9:30-tól már a Mátrában is lehet síelni, megnyitja kapuit a Mátraszentistváni Sípark. Első napon már üzemel a négyszemélyes ülőlift és 1,6 kilométernyi pálya. Hamarosan újabb pályát és ezzel együtt újabb liftet is használhatnak a síelők.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A hosszú tartós hidegnek köszönhetően eddig összesen 30 ezer köbméter havat készítettünk. Ez meglátszik a széles pályáinkon, mert rögtön 30-50 cm hóréteggel nyitjuk a 4-5-6-os pályákat.

Természetesen a Panorámalift is működik. A síiskolában a felső teraszt nyitjuk elsőnek, mellette használható lesz köteles lift és a 6-os pálya melletti tányéros lift.

A nyitással párhuzamosan hóágyúzzuk a többi pályát is, így legkésőbb csütörtökön megnyitjuk a piros 3-as pályánkat és az alsó oktatóteraszt.

A hétvégére megpróbálunk újabb pályákat kinyitni, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a teljes liftkapacitásunkkal üzemelünk majd a csákányos liftek beindításával.

MŰKÖDÉSÜNK:

A síelés és a snowboardozás egyéni szabadtéri sportnak minősül. A Síparkban a hatályos járványügyi rendelkezéseket szigorúan betartjuk és betartatjuk a területre belépő minden sportolóval! Fokozott egészségügyi biztonsági intézkedést (COVID-19 PROTOKOLL) vezettünk be a létesítményben. A mostani járványhelyzetben testnek és léleknek egyaránt kiemelten fontos a testmozgás, a jó levegőn való tartózkodás és a rekreációs célú síelés. Úgy gondoljuk az a feladatunk, hogy biztosítsuk az egészségmegőrző célú sportolás lehetőségét.

Kizárólag síelő vendégeket tudunk fogadni az idei szezonban. Már a parkolókba csak síelők parkolhatnak le, és csak rekreációs síelés céljából lehet belépni a területre. Nézelődőket, szánkózókat nem áll módunkban fogadni.

Az életbelépő új szabályzatunk szerint arra kérünk mindenkit, hogy viseljen maszkot, vagy csősálat a síközpont teljes területén, amely különösen fontos a felvonók használata során! Sportolás közben nem kötelező a maszk használata, de ajánlott.

A Hóhatár Étteremet "büfé jelleggel" nyitjuk meg, kiszolgálás csak a terasz felé néző ablakánál lesz, be nem jöhetnek a sportolók. Ezt a helyzetet addig tartjuk fenn, amíg a központi szabályozás majd megengedi az étterem normál működését. Az elvitelre vásárolt étel helyben történő elfogyasztását a csoportosulás megakadályozása miatt megtiltjuk, étkezni mindenki egyénileg a parkolóban lévő autójában tud.

A sportolók közelében dolgozó személyzetünk maszkot fog viselni és betartja az egészségügyi előírásokat. Új szociális helységeket telepítettünk a sípálya különböző pontjain, mely a szezonban lehetőséget biztosít a kulturált és várakozás nélküli használathoz. Ezeket a helyeket folyamatosan fertőtlenítjük, valamint a területen több ponton kézfertőtlenítőket helyeztünk ki. A liftek biztonságos megközelítéséhez kordonokat és sorterelő eszközöket szereztünk be, valamint megnöveltük a biztonsági személyzet létszámát.

Az előző évek tapasztalata, hogy reggelente nagyobb csoportok alakulnak ki a kasszáknál. Ezt reményeink szerint megszüntetjük azzal, hogy bevezetjük az online jegyvásárlást és szorgalmazzuk az elektronikus fizetést. Érdemes minden nap előre megvenni online a bérletet, mert előfordulhat, hogy nagy érdeklődésre való tekintettel, akár létszámkorlátozást kell adott napon bevezetnünk.

Aki a szabályokat nem tartja be, annak el kell hagynia a sípályát.
2021.01.11. 18:14:43 Peter Szekely
Szuper!! 🎿👍
2021.01.11. 21:26:38 csabaymarton
Tudnátok segíteni, hogy hol van az online bérletvásárlás? Köszönöm szépen!
2021.01.12. 12:44:54 tpisti53
Beszéltem velük. Holnaptól lehet jegyet venni az oldalukon. https://www.sipark.hu/fooldal
2021.01.12. 12:47:52 csabaymarton
Köszönöm az infót!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »