Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kedden kezdődik a szezon a Mátraszentistváni Síparkban!

2021.01.11. Sípark.hu

Kedd 9:30-tól már a Mátrában is lehet síelni, megnyitja kapuit a Mátraszentistváni Sípark. Első napon már üzemel a négyszemélyes ülőlift és 1,6 kilométernyi pálya. Hamarosan újabb pályát és ezzel együtt újabb liftet is használhatnak a síelők.
A hosszú tartós hidegnek köszönhetően eddig összesen 30 ezer köbméter havat készítettünk. Ez meglátszik a széles pályáinkon, mert rögtön 30-50 cm hóréteggel nyitjuk a 4-5-6-os pályákat.

Természetesen a Panorámalift is működik. A síiskolában a felső teraszt nyitjuk elsőnek, mellette használható lesz köteles lift és a 6-os pálya melletti tányéros lift.

A nyitással párhuzamosan hóágyúzzuk a többi pályát is, így legkésőbb csütörtökön megnyitjuk a piros 3-as pályánkat és az alsó oktatóteraszt.

A hétvégére megpróbálunk újabb pályákat kinyitni, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a teljes liftkapacitásunkkal üzemelünk majd a csákányos liftek beindításával.

MŰKÖDÉSÜNK:

A síelés és a snowboardozás egyéni szabadtéri sportnak minősül. A Síparkban a hatályos járványügyi rendelkezéseket szigorúan betartjuk és betartatjuk a területre belépő minden sportolóval! Fokozott egészségügyi biztonsági intézkedést (COVID-19 PROTOKOLL) vezettünk be a létesítményben. A mostani járványhelyzetben testnek és léleknek egyaránt kiemelten fontos a testmozgás, a jó levegőn való tartózkodás és a rekreációs célú síelés. Úgy gondoljuk az a feladatunk, hogy biztosítsuk az egészségmegőrző célú sportolás lehetőségét.

Kizárólag síelő vendégeket tudunk fogadni az idei szezonban. Már a parkolókba csak síelők parkolhatnak le, és csak rekreációs síelés céljából lehet belépni a területre. Nézelődőket, szánkózókat nem áll módunkban fogadni.

Az életbelépő új szabályzatunk szerint arra kérünk mindenkit, hogy viseljen maszkot, vagy csősálat a síközpont teljes területén, amely különösen fontos a felvonók használata során! Sportolás közben nem kötelező a maszk használata, de ajánlott.

A Hóhatár Étteremet "büfé jelleggel" nyitjuk meg, kiszolgálás csak a terasz felé néző ablakánál lesz, be nem jöhetnek a sportolók. Ezt a helyzetet addig tartjuk fenn, amíg a központi szabályozás majd megengedi az étterem normál működését. Az elvitelre vásárolt étel helyben történő elfogyasztását a csoportosulás megakadályozása miatt megtiltjuk, étkezni mindenki egyénileg a parkolóban lévő autójában tud.

A sportolók közelében dolgozó személyzetünk maszkot fog viselni és betartja az egészségügyi előírásokat. Új szociális helységeket telepítettünk a sípálya különböző pontjain, mely a szezonban lehetőséget biztosít a kulturált és várakozás nélküli használathoz. Ezeket a helyeket folyamatosan fertőtlenítjük, valamint a területen több ponton kézfertőtlenítőket helyeztünk ki. A liftek biztonságos megközelítéséhez kordonokat és sorterelő eszközöket szereztünk be, valamint megnöveltük a biztonsági személyzet létszámát.

Az előző évek tapasztalata, hogy reggelente nagyobb csoportok alakulnak ki a kasszáknál. Ezt reményeink szerint megszüntetjük azzal, hogy bevezetjük az online jegyvásárlást és szorgalmazzuk az elektronikus fizetést. Érdemes minden nap előre megvenni online a bérletet, mert előfordulhat, hogy nagy érdeklődésre való tekintettel, akár létszámkorlátozást kell adott napon bevezetnünk.

Aki a szabályokat nem tartja be, annak el kell hagynia a sípályát.
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2021.01.11. 18:14
Szuper!! 🎿👍
csabaymarton | 2021.01.11. 21:26
Tudnátok segíteni, hogy hol van az online bérletvásárlás? Köszönöm szépen!
tpisti53 | 2021.01.12. 12:44
Beszéltem velük. Holnaptól lehet jegyet venni az oldalukon. https://www.sipark.hu/fooldal
csabaymarton | 2021.01.12. 12:47
Köszönöm az infót!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.