Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kegyetlen szélben rekedt 100 utas az olasz síliften

2017.03.08. | Szerző: Bata Attila
Hétfő délután hirtelen olyan szél támadt az egyik olasz síterep ülőliftjének utasaira, amelyet valószínűleg sosem fognak elfelejteni. Ahogy a videóban is látható, a széllökések az üres székeket játszi könnyedséggel dobálták jobbra-balra. Szerencsére az összes utast sikerült kimenteni és az ijedtségen kívül nem esett bajuk.
Hétfő délután az olasz Prato Nevoso síterepének Rosso nevű kétüléses liftjét kellett hirtelen leállítani a hatalmas széllökések miatt. Ahogy a videóban is látható az üres székek minden irányban mozogtak a viharban. Elég kellemetlen látvány lehetett a közelben ülőknek.

A hegyimentők által közzétett videó. Csak erős idegzetűeknek.
A széllökések kezdetén a liftet azonnal leállították. Később megpróbálták újraindítani, hogy az összes utast lehozzák, de ez nem sikerülhetett, mert a kilengő székek miatt a drótkötél lecsúszott a görgőkről. Ebben a viharban a helikopteres mentés lehetetlen volt, így az utasokat, ahogy a lenti képen is látható, egyesével eresztették le kötelek segítségével.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Számok tekintetében eléggé vegyes adatokat olvasni az olasz sajtóban. A Repubblica 134 km/órás széllökésekről és 130 liften rekedt utasról ír. A síterep másnap közleményt adott ki, amelyben megköszöni az érintett utasok hozzáállását. A felelősséget az időjárás előrejelzésre hárítja, ahonnan nem jelezték, hogy ilyen erősségű széllökések várhatóak. A síterep 120 km/órás szélről és 100 liften rekedt utasról ír.

A mentőegységeknek két óra alatt sikerült mindenkit lehozni a liftről, senki sem sérült meg, az ijedtségen kívül nagyobb baj nem történt. 
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 199 vendég és 20 regisztrált felhasználó látogatja.