Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékestető: 25 millió forintos fejlesztések az idén

2019.05.21. 2019.05.22. sielok.hu | frissítve: 2019.05.22.

Kékestető egy évben több százezer vendéget vonz. A Kékestető Nonprofit Kft. a látogatók elégedettségének növelése érdekében Magyarország legmagasabb pontjának megújítását tervezi, amihez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével nettó 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt 2019 végéig valósul meg.
Drónnal készült felvétel az ország csúcsáról. | Fotó: Kékestető Sípálya 2018.02.28.
Drónnal készült felvétel az ország csúcsáról. | Fotó: Kékestető Sípálya 2018.02.28.
Magyarország legmagasabb pontját, a minden évszakban közkedvelt 1014 méter magas Kékestetőt évente több százezer látogató keresi fel a Mátrában. A terület az elmúlt évek során megérett a korszerűsítésre, ezért a helyszínen több szolgáltatást is kínáló Kékestető Nonprofit Kft. 2019-re több fejlesztést is kitűzött maga elé.
Ratrakok a déli pályán. | Fotó: Kékestető Sípálya 2018
Ratrakok a déli pályán. | Fotó: Kékestető Sípálya 2018
A fejlesztés eredményeként színvonalas környezet és modern eszközökkel felszerelt biztonságos játszótér várja majd a kisgyermekes családokat a Tető étterem mellett. A kialakítandó kardio-ösvény elsősorban az egészségmegőrzést és regenerációt szolgálja, az érdeklődők egészségi állapotuknak megfelelően több nehézségi szintű útvonalon tehetnek rövid kirándulást Kékestető környezetében. Az újonnan beszerzett téli síeszközök a rendezvények és versenyek lebonyolítását, valamint a síoktatást segítik. A nemrég megnyílt síkölcsönzőnek köszönhetően pedig saját felszerelés nélkül is lehet élvezni a téli sportokat hazánk egyik legnagyobb síközpontjában.
Havazott Kékestetőn. | Fotó: 2018.11.27.
Havazott Kékestetőn. | Fotó: 2018.11.27.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektet megvalósító Kékestető Nonprofit Kft. a fenti fejlesztésekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül, a TOP-7.1.1-16-H-038-4 Szabadidős egészségfejlesztési infrastruktúra fejlesztése című pályázati felhívásra benyújtott, ’Kékestető, egészségfejlesztés a csúcson’ című projektjével 25 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A projekt támogatási intenzitása 100%.
Hóágyú gyártja a havat Kékestetőn - Lapozd végig a galériát!
Hóágyú gyártja a havat Kékestetőn - Lapozd végig a galériát!
A Kékestető Nonprofit Kft. a kékestetői sípályák és felvonók üzemeltetőjeként évek óta elkötelezett híve a térség fejlesztésének. Szolgáltatásaival és beruházásaival elsődleges célja, hogy minél többen ismerjék meg Magyarország egyetlen magaslati klímájú gyógyhelyét, ahol a vendégek aktív időtöltésükkel hozzájáruljanak saját egészségi állapotuk megőrzéséhez és javításához.

Az eredeti közlemény és a projektről bővebb információ a www.kekesteto.hu oldalon olvasható.
KOMMENTEK
csabeszka | 2019.05.22. 09:08
Bánkútba a régi magyar síparadicsomba kéne már végre életet lehelni!!!
M61021 | 2019.05.22. 15:00
"hazánk egyik legnagyobb síközpontjában" gondoltam, hogy ezt magukról írták :) Talán üzembe kéne helyezni a meredekebb sípályát is, hogy központnak lehessen nevezni.
Vrasek | 2019.05.22. 21:38
Célszerű lenne a kölcsönzőt és a WC-t a parkoló közelébe helyezni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.