Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékestető: szánkóversenyt rendeznek szombat délelőtt

2020.01.14. sielok.hu

A Kékestetői sípálya üzemeltetői a téli sportok támogatásával nem csak a sísport szimpatizánsainak kedvében szeretnének járni. Kellő odafigyeléssel és a lehetőség biztosításával, azoknak is szeretnének kedvezni, akik a szánkózás örömeiben éreznek vonzalmat.
Felhívnánk a figyelmet, hogy egy üzemelő sípályán a szánkózás nem megengedett mozgási tevékenység, sőt tilos, de a pálya még nem üzemel ezért most 1 napra, ezt a mozgásformát egy lekerített területen legálissá teszik a Kékesi lejtőkön.

Bizonyára a szánkózás szakmai kivitelezésében is vannak titkos sebesség fokozó trükkök. Természetesen, hogy tétje is legyen a dolognak, egy megmérettetési lehetőséget biztosítunk a sípálya erre kialakított nyomvonalában. De hogy ne csak a sebesség legyen a mérvadó a leendő szánkóbajnokok avatásában, ezért apró feladatokat is teljesíteni kell a résztvevőknek a pályán. A legjobb eredményeket, dobogóra állítva fogják éremmel elismerni.

A verseny 2020.01.18. szombaton délelőtt 10:00-kor kezdődik a Déli sípálya fő pénztár mögötti pályaszakaszán. Korcsoportól függetlenül érkezési sorrendben lehet elrajtolni a pályán.

A rendezvény 12:00 óráig tart. Eredményhirdetés 13:00 órakor a HE-DO körbárnál.

A szánkón a versenyen, maximum 1 személy tartózkodhat. A versenyre korcsoportoknak megfelelően lehet majd nevezni a helyszínen, nevezés a HE-DO körbárban. A korcsoportokról a helyszínen lehet tájékozódni.

Nevezési díj 500 HUF/fő.

Saját szánkó használata megengedett.

Korlátozott darabszámban, a Kékesi sí és snowboard kölcsönzőben lehet eszközt bérelni. Olyan szánkót, ami teljes mértékben vasból készült, baleset védelmi szempontból versenyen használni tilos! A verseny egy hálókkal zárt pályaszakaszon lesz, a versenypályán egyszerre csak egy versenyző tartózkodhat. Nevezni a helyszínen kifüggesztett szabályok megismerése után lehet.

Bukósisak, kesztyű használata főképpen gyerekek, de felnőttek számára is javasolt.
KOMMENTEK
Konrád Leo | 2020.01.14. 08:40
Hajrá! Nekünk síelőknek már ez is hír...
moti | 2020.01.14. 19:59
Milyen hosszú a szánkózható terület?
Lata | 2020.01.15. 08:19
Szégyen hogy egy sípályát üzemeltető erre adja a fejét ahelyett hogy éjjel nappal hóágyúzott volna a sípálya megnyitásához. De milyen szakértelmet várjunk el tőle aki a két csákányos felvonót úgy építette meg hogy a vontatás nyomvonalát keresztezve lehet csak a belső felvonót használni. RÖHEJ!!! Tipikus magyar öszvér megoldás. Csak tudnám ki engedélyezte? Én még emlékszem arra is hogy a Veronika rétig le lehetett síelni busszal vissza.Még a lehetőséget is megszüntették a felvonó építésével. Rossz a szlogen "Magasan a legjobb" Megjegyzem Mátraházán a parkolónál volt kijelölt szánkópálya. Rendbe kéne tenni ahogyan a fejekben is.
lacann | 2020.01.15. 13:41
Egyet értek Latával, sajnos már az ilyen téli viszonyokra is fel kellene készülni, igaz nincs természetes hó, de hideg azért van. Egy ilyen adottságokkal rendelkező, hazai viszonyok között hóbiztos sípálya sokkal többre hivatott. Jó lenne, ha január közepén végre inkább a síléceinket próbálhatnánk ki a pályán. Kitűnő pálya (lehetne) családosoknak, síelni tanuló gyerekeknek. Szívesebben látnám, ha inkább fejlődne, nem pedig teljesen leépülne, igazán kár lenne érte.

Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.