Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékestetőn már méteres a természetes hó vastagsága!

2018.02.28. Bata Attila

Kékestetőn már 102 centiméter a hó vastagsága - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjára ma reggel feltöltött adatokból. Magyarország legmagasabb pontján ma reggel mínusz 16,8 Celsius-fokot mértek.
Tóth Tamás, az M1 aktuális csatorna meteorológusa az MTI-nek elmondta: utoljára 2013 márciusában volt a Kékestetőn 1 méteres a hóvastagság, előtte évtizedekig nem.

Nemcsak a Mátrában méteres a természetes hó vastagsága, hanem a Bükkben is. Miskolc Lillafüred-Jávorkút (700 m) mérőállomáson ma reggel 97 cm vastag volt a hó. Bükkszentkereszt településen (580 m) 90 centimétert mértek.

Magyarországon a valaha mért legnagyobb havat Kőszeg-Stájerházak mérőállomáson regisztrálták 1947 februárjában, 1,51 méter vastag volt a hótakaró.

KOMMENTEK
GGregory | 2018.02.28. 14:29
Engem is megfogott a felirat, az 565 m szintkülömbség se piskóta.
Tanki | 2018.02.28. 15:22
A Gyökeres Rét után jobbra a nyírjesnél volt a pálya vége, innen buszokkal vitték vissza a síelőket kékesre. A nyomvonalat még mindig lehet látni de már benőtték a bokrok.
adamikjo | 2018.03.02. 11:12
Sajnos elég szomorú, hogy a jelenlegi üzemeltetők, nem képesek megnyitni sem a hosszú pályát a Veronika rétig, sem pedig az északi oldalt. Persze ez melóval, meg szervezéssel járna, síbuszokat kéne rendelni! Érdekes régebben ezt mindig megcsinálták, most csak a szenvedés, meg sorbaállás marad annál az egy nyomorult csákányos liftnél. Elég szomorú és egyben lehangoló is, hogy az ország legjobb adottságokkal rendelkező pályáján, csak ennyire telik az üzemeltetőktől. Kezdetben pedig, úgy lett beharangozva, hogy világszínvonalú pálya lesz a Kékesen, de sajnos a folyamat megtorpant, és évek óta nem történik semmi!Más pályákon legalább van fejlesztés, itt meg csak a nagy semmi. Szerintem az üzemeltetők szégyelhetik magukat!!

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.