Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékestetőn tartotta éves közgyűlését a Chernel Sí Klaszter

2023.05.18. sielok.hu

A Kékestetői vendégházban, a Kékestető Nonprofit Kft. jóvoltából rendezték meg a Sí és Turisztikai Klaszter évi rendes közgyűlését. A közgyűlés utáni partnertalálkozó fő témája a hazai négyévszakos hegyvidéki- és síturisztika megerősítésének kérdései, illetve a szlovák-magyar hegyvidéki partnerkapcsolatok kiszélesítésnek lehetőségei voltak.
Közgyűlés közel félszáz résztvevővel
A partnertalálkozót megtisztelte a sportért felelős államtitkár kabinetfőnöke, Berkó Lajos is. Köszöntő beszédében aláhúzta: a síelésnek, a téli sportágaknak nagy jelentősége van a családi kapcsolattartásban, a gyermekek egészséges fejlődésében is. Schmidt Ádám államtitkár azt a gondolatot tűzte a zászlajára, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté alakuljon a magyar társadalom. Ebben óriási szerepe lehet a a téli sportoknak és szabadidős tevékenységeknek – emelte ki Berkó Lajos kabinetfőnök.

A közgyűlésen a helyi önkormányzat képviseletében jelen volt Hiesz György Gyöngyös polgármestere is, aki hangsúlyozta, hogy kiemelten fontosnak tartja a négyévszakos hegyvidéki- és a téli sportok népszerűsítését, ezen keresztül jelentős mértékben fejlődhet a turizmus.

Dr. Fürstner József, a Magyar Sí Szövetség elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy síszövetség a versenysport mellett nagyobb hangsúlyt szeretnének adni a szabadidős síelés számára, hiszen a több mint félmillió hazai síelő egy igen erős bázist adhat, akár a versenysport számára is.

Fehér Gyula, a klaszter elnöke elmondta: a tizedik évébe lépő klaszter tagjai elkötelezettek az olykor talán kevésbé értékelt hegyvidéki turizmus fejlesztései mellett. A tavalyi esztendő egyik legnagyobb közös sikere a Normafánál megvalósult, technikai hógyártás által biztosított sífutó- és szánkópálya megépítése volt, mely kitűnő példát ad a további fejlesztések tekintetében.

A partnertalálkozó kiemelt témája volt a szlovák-magyar hegyvidéki, négyévszakos turisztika fejlesztési lehetőségeinek kérdése. Az INTERREG pályázati lehetőségeiről az Equinox Kft. képviseletében dr. Guthné Pap Kinga tartott angol nyelvű előadást, melyet igen nagy érdeklődéssel figyeltek a megjelentek.

A TechnoAlpin egy három fős stábbal érkezett Olaszországból illetve Szlovákiából, Simon Wolkan területi vezető érdekes előadása, bemutató videói látványosan szemléltették az iparág eredményeit.

Michal Krolak, a Donovaly ParkSnow fejlesztési igazgatója bemutatta a napokban elkészült legújabb videót, mely a nyári lehetőségek tárházát jelenítette meg.

A kékestetői közgyűlés és partnertalálkozó másnapján a tagok egy része Galyatetőre látogatott, ahol Dr. Fürstner József a Magyar Sí Szövetség elnökének vezetésével, a sífutók képviselőivel közösen megtekintették a sífutó- és biatlonpályát. Az elnök közös gondolkodásra ösztönözte a megjelenteket a későbbi fejlesztési lehetőségek kérdésében.
KOMMENTEK
skioutlet | 2023.05.19. 09:03
A hegyvidéki turizmus lehetőségeiről tanácskoztak címmel az Eger Tv híradásban beszámolt a nemzetközi partner találkozóról:
https://www.youtube.com/watch?v=OtO...0AlJkk1E

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.