Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kész a tízszemélyes kabinos a tiroli Zugspitz Arénában

2013.12.10. Bata Attila

A tiroli Zugspitz Arena folytatja az előző években elkezdett fejlesztéseket. Az előző évben összesen 23,5 millió eurót költöttek fejlesztésekre. Az idei szezon legfontosabb újdonsága egy tízszemélyes, új kabinos megépítése a Lermoos oldalon. Ez lesz a régió első ilyen típusú síliftje.
Jelentős változás történt a nyugat-tiroli Grubigstein-Lermoos síterepén. A faluból eddig is kényelmesen fel lehetett jutni a középső állomásokig, amelyek egymáshoz közel helyezkednek el. Innen azonban már kissé nehézkes volt felmenni a csúcsra az egyszemélyes ülőlifttel. Ennek azonban vége, hiszen a hétvége óta már egy modern, 10 személyes kabinos váltotta az egyszemélyes székest.

Még jóval az átadás előtt
Még jóval az átadás előtt
Az 1338 méter magasan található Brettlalmtól a Grubighüttéig (2032 méter) a hétvégétől már egy új lift közlekedik. A lift kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy mennyire lehet használni ezen a szeles részen, így esett a választás a 10 fős kabinosra, amelyből ez lesz az első a régióban.
Pályatérkép az új (
Pályatérkép az új ('NEU') lifttel
A lift 51 kabinnal alig hat perc alatt teszi meg a 700 méteres szintkülönbséget és az 1916 méter hosszú utat. És a lényeget ne felejtsük el, óránként akár 2400 síelő juthat fel a hegyre és ezentúl sokkal könnyebben lehet megközelíteni a fenti pályákat.

A környék másik újdonsága a szomszédos Ehrwald liftje mellett épült új vendéglő. Az Almbahn (lift) alsó állomásánál található Brentalm valószínűleg a síelés utáni bulizások egyik kedvenc helye lesz majd.

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.