Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új hókotrókkal készül a télre a budapesti repülőtér

2012.10.01. MTI / sielok.hu

Új hókotrókkal készül a télre a budapesti repülőtér Összesen 667 millió forintot költött a hóeltakarító flotta korszerűsítésére a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt. - közölte a BA csütörtökön az MTI-vel.
A több mint negyven hóeltakarító járműből, hókotróból és hómaróból álló gépparkba hat új gép érkezett a héten: öt, egyenként 351 ezer euróba kerülő hókotró, illetve egy 630 ezer eurós speciális hómaró csatlakozott a flottához.

A hókotró nyerges vontatóból, egy hatméteres acélseprűből és levegőfúvó berendezésből áll, a hóeke teljes szélessége 8 méter. A 700 lóerő teljesítményű hómaró óránként 6 ezer tonna havat tud eltávolítani és 2,6 méter széles sávban tud dolgozni.

Így csinálják a profik. A stockholmi Arlanda repülőtér. 10 perc alatt megtisztítanak egy kifutópályát. Havazás miatt még sosem állt le a forgalom.
A Budapest Airport közleménye idézi Huszka Pétert, a cég szolgáltatóközpontjának igazgatóját, aki azt mondta: a következő hetekben a járművezetőket, a szerelőket is felkészítik az új gépek használatára, elhelyezik a speciális repülőtéri matricákat és a radarjeladókat a kocsikon.

A repülőtéren a téli szezon november 15-én kezdődik és egészen márciusig tart, ebben az időszakban a nap 24 órájában készültségben állnak a flotta vezetői és a járművek is. A nemzetközi normák szerint télen, az erős havazás kezdetétől számított egy órán belül legalább egy futópályának használhatónak kell lennie.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.