Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ratrakra szerelt ülőszék a síterepek új slágere

2009.01.25. Bata Attila

Ratrakra szerelt ülőszék a síterepek új slágere A vorlarlbergi Doppelmayr cég a világ egyik legnagyobb sílift gyártójának számít, azonban most teljesen más újdonsággal lepték meg a világot. A felvonókon megszokott modern ülőszéket egyszerűen rászerelték egy ratrak elejére, és már indulhat is a nem mindennapi utazás.
Az új szerkezetet Snow Shuttle névre keresztelték és a lehajtható védőburkolatnak (buborék) köszönhetően hat ember még a legdurvább időjárási körülmények között is kényelmesen élvezheti az utazást ezzel a szokatlan járművel. A jármű jó szolgálatot tehet VIP vendégek vagy újságírók utaztatásában a síterepen, vagy esetleg az alkalmazottak gyors eljuttatásában olyan helyekre, amelyet csak ratrakkal lehet megközelíteni.

A járművet a sérültek szállításában is ideális lehet, hiszen a hatszemélyes ülőszék két szélén foglalhatnak helyet a mentőorvosok és közéjük lehet befektetni a sérültet, akit könnyen, gyorsan, és további károsodás nélkül lehet lehozni a hegyről. A szerkezet teleszkópos megoldásának köszönhetően a terep egyenetlenségeit is letompítja, amely szintén az utasok kényelmét szolgálja.

A gyártó tájékoztatása szerint a szerkezet normálisan karbantartott pályákon megbirkózik még a 40 fokos lejtőkkel is, akár hosszanti, akár átlós irányban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.