Menü ≡

Ratrakra szerelt ülőszék a síterepek új slágere

2009.01.25. | Szerző: Bata Attila
Ratrakra szerelt ülőszék a síterepek új slágere A vorlarlbergi Doppelmayr cég a világ egyik legnagyobb sílift gyártójának számít, azonban most teljesen más újdonsággal lepték meg a világot. A felvonókon megszokott modern ülőszéket egyszerűen rászerelték egy ratrak elejére, és már indulhat is a nem mindennapi utazás.
h i r d e t é s
Az új szerkezetet Snow Shuttle névre keresztelték és a lehajtható védőburkolatnak (buborék) köszönhetően hat ember még a legdurvább időjárási körülmények között is kényelmesen élvezheti az utazást ezzel a szokatlan járművel. A jármű jó szolgálatot tehet VIP vendégek vagy újságírók utaztatásában a síterepen, vagy esetleg az alkalmazottak gyors eljuttatásában olyan helyekre, amelyet csak ratrakkal lehet megközelíteni.

A járművet a sérültek szállításában is ideális lehet, hiszen a hatszemélyes ülőszék két szélén foglalhatnak helyet a mentőorvosok és közéjük lehet befektetni a sérültet, akit könnyen, gyorsan, és további károsodás nélkül lehet lehozni a hegyről. A szerkezet teleszkópos megoldásának köszönhetően a terep egyenetlenségeit is letompítja, amely szintén az utasok kényelmét szolgálja.

A gyártó tájékoztatása szerint a szerkezet normálisan karbantartott pályákon megbirkózik még a 40 fokos lejtőkkel is, akár hosszanti, akár átlós irányban.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »