Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két havazás után szépen fehérednek az olasz hegyek

2021.11.05. Bata Attila

Ezen a héten kétszer is komolyabb havazás érte el az olasz hegyeket, különösen a dél-tiroli részen. Hétfőn érkezett az első, majd szerdán a második hullám. Utóbbi 20-50 cm friss havat hozott a magasabb régiókban, így a hétvégén nyitó Presena-gleccseren már 90 cm vastag a hó.
Solda (Sulden) - Kép: Ski Alm Sulden Solda
Solda (Sulden) - Kép: Ski Alm Sulden Solda
Tegnap már fokozatosan felszakadozott a felhőzet és lassan véget ért a hét második havazása. Mostantól napos idő várható, azonban ez nem azt jelenti, hogy a következő napokban jelentősen emelkedne a hőmérséklet. Azonban a december még messze van, addig lesz még egy-két melegebb időszak, és az alsóbb részeken hullott hó nem marad meg.
Kb. 30 cm friss hó tegnap a Dolomitokban a Valparola-hágó közelében
A meteorológia állomások közül a legvastagabb havat csütörtökön az 1960 méter magasan található Laudurnson mérték, 81 centiméterrel. Ez az egész heti havazás eddigi termése.
Cortina, havazás kb. 1500 méteren
Olaszországban csökkent a síelhető terepek száma. Hétvégén bezárt Stelvio, ahol szokás szerint nyáron tartanak nyitva, vagyis pontosabban az első nagyobb novemberi havazásig. Két síterep maradt, Cervinia és Schnalstal. Hozzájuk csatlakozik a hétvégén a Presena-gleccser.
Bormio
Bormio
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Loredana csillagcsillagcsillag
3 csillagos, 1 hetes turnusban foglalható hotel 150 méterre Livigno legközelebbi sípályájától/ülőliftjétől és 1,5 km-re a város központjától. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, félpanzióval, vagy teljes ellátással, ingyenesen használható szaunarészleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.