Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Parádés olasz szezonkezdet, a Dolomitokban is lehet síelni

2021.11.07. Bata Attila

November első hétvégéjére nem panaszkodhattak az olasz sírajongók. Tavaly nagyszerű, hógazdag szezont hozott a tél, de sajnos a sílifteket lezárták. Idén már közlekedhetnek a liftek, és úgy néz ki, hogy az időjárás a tavalyi formáját hozza eddig.
Presena
Presena
Ahogy írtuk, a héten kétszer is megszórta a havazás az olasz hegyeket. Több helyen 50-80 cm havat hozott a hét, így esélyes volt, hogy néhány síterep veszi a bátorságot és kinyit a hétvégére.
Cortina, Col Gallina
A legnagyobb meglepetés, hogy kinyitott a Dolomitok első pályája. Cortina d'Ampezzo síterepén található Col Gallina pályája már évek óta az első, amely megnyílik a Dolomitokban, így volt az idén is. A pályát közel egy héttel ezelőtt kezdték hóágyúzni, majd jött a havazás és a vasárnapi nyitás. A pazar környezetben, kb. 2000 méter magasan található pályán vegyes havon (technikai + természetes) lehetett az első íveket húzni.
Solda/Sulden
Solda/Sulden
Hivatalosan csütörtökön nyitott Solda (németül Sulden), ahol szintén megszokott a novemberi síelés. Hétvégére itt is ellepték a pályákat a síelők.
Presena
Szombaton a Tonale feletti Presena-gleccser kezdte meg a szezont. A 2500 és 3000 méter közötti részen nyitottak meg pályát a síelőknek. Itt, ahogy a többi olasz síterepen is, 12 év felett csak a zöld igazolvány (uniós digitális Covid-igazolással) lehetett használni a lifteket. Jegyeket és bérleteket kizárólag az interneten lehetett vásárolni.
Cervinia
Cervinia
Zermatt olasz oldalán Cervinia legfelsőbb részen már október 16. óta lehetett síelni. Mostantól már nem kell a svájci oldalról átsíelni az olasz részre, hiszen itt is beindítottak néhány liftet és pályát az alsóbb részen.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.