Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Parádés olasz szezonkezdet, a Dolomitokban is lehet síelni

2021.11.07. | Szerző: Bata Attila
November első hétvégéjére nem panaszkodhattak az olasz sírajongók. Tavaly nagyszerű, hógazdag szezont hozott a tél, de sajnos a sílifteket lezárták. Idén már közlekedhetnek a liftek, és úgy néz ki, hogy az időjárás a tavalyi formáját hozza eddig.
Presena
h i r d e t é s
Ahogy írtuk, a héten kétszer is megszórta a havazás az olasz hegyeket. Több helyen 50-80 cm havat hozott a hét, így esélyes volt, hogy néhány síterep veszi a bátorságot és kinyit a hétvégére.
Cortina, Col Gallina
A legnagyobb meglepetés, hogy kinyitott a Dolomitok első pályája. Cortina d'Ampezzo síterepén található Col Gallina pályája már évek óta az első, amely megnyílik a Dolomitokban, így volt az idén is. A pályát közel egy héttel ezelőtt kezdték hóágyúzni, majd jött a havazás és a vasárnapi nyitás. A pazar környezetben, kb. 2000 méter magasan található pályán vegyes havon (technikai + természetes) lehetett az első íveket húzni.
Solda/Sulden
Hivatalosan csütörtökön nyitott Solda (németül Sulden), ahol szintén megszokott a novemberi síelés. Hétvégére itt is ellepték a pályákat a síelők.
Presena
Szombaton a Tonale feletti Presena-gleccser kezdte meg a szezont. A 2500 és 3000 méter közötti részen nyitottak meg pályát a síelőknek. Itt, ahogy a többi olasz síterepen is, 12 év felett csak a zöld igazolvány (uniós digitális Covid-igazolással) lehetett használni a lifteket. Jegyeket és bérleteket kizárólag az interneten lehetett vásárolni.
Cervinia
Zermatt olasz oldalán Cervinia legfelsőbb részen már október 16. óta lehetett síelni. Mostantól már nem kell a svájci oldalról átsíelni az olasz részre, hiszen itt is beindítottak néhány liftet és pályát az alsóbb részen.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »