Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Két havazás után szépen fehérednek az olasz hegyek

2021.11.05. | Szerző: Bata Attila
Ezen a héten kétszer is komolyabb havazás érte el az olasz hegyeket, különösen a dél-tiroli részen. Hétfőn érkezett az első, majd szerdán a második hullám. Utóbbi 20-50 cm friss havat hozott a magasabb régiókban, így a hétvégén nyitó Presena-gleccseren már 90 cm vastag a hó.
Solda (Sulden) - Kép: Ski Alm Sulden Solda
h i r d e t é s
Tegnap már fokozatosan felszakadozott a felhőzet és lassan véget ért a hét második havazása. Mostantól napos idő várható, azonban ez nem azt jelenti, hogy a következő napokban jelentősen emelkedne a hőmérséklet. Azonban a december még messze van, addig lesz még egy-két melegebb időszak, és az alsóbb részeken hullott hó nem marad meg.
Kb. 30 cm friss hó tegnap a Dolomitokban a Valparola-hágó közelében
A meteorológia állomások közül a legvastagabb havat csütörtökön az 1960 méter magasan található Laudurnson mérték, 81 centiméterrel. Ez az egész heti havazás eddigi termése.
Cortina, havazás kb. 1500 méteren
Olaszországban csökkent a síelhető terepek száma. Hétvégén bezárt Stelvio, ahol szokás szerint nyáron tartanak nyitva, vagyis pontosabban az első nagyobb novemberi havazásig. Két síterep maradt, Cervinia és Schnalstal. Hozzájuk csatlakozik a hétvégén a Presena-gleccser.
Bormio
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »