Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két magyar vett részt a 300 km-es sarkvidéki túrán

2019.04.17. sielok.hu

Idén két magyar indult a világ egyik leghíresebb kutyaszános sarkvidéki túráján, a Fjällräven Polaron. Varga Dávid és Kitlinska Anna 92 ország 2183 jelentkezője közül került be az expedíció résztvevői közé. Az ötnapos, 300 kilométer hosszú túrára 18 társukkal együtt indultak április 8-án, és 200 szánhúzó kutya segítségével szelték át az északi sarkkört.
A svéd túrafelszerelés-gyártó a résztvevők felszereléséről, és a szánhúzó kutyákról és szakszerű felkészítésükről is gondoskodik.
A svéd túrafelszerelés-gyártó a résztvevők felszereléséről, és a szánhúzó kutyákról és szakszerű felkészítésükről is gondoskodik.
A hetedik alkalommal megrendezett Fjällräven Polar célja, hogy közelebb hozza az extrém kalandokat a hétköznapi emberekhez, és bebizonyítsa, hogy megfelelő felkészüléssel és minőségi felszereléssel bárkinek része lehet hasonló élményekben. A svéd túrafelszerelés-gyártó nem csupán a résztvevők felszereléséről, hanem a szánhúzó kutyákról és a szakszerű felkészítésről is gondoskodik.

A kutyaszán irányítását, az expedíciós felszerelés használatát és az extrém hidegben való helyes viselkedést a résztvevők egy kétnapos felkészítő képzés során tanulják meg Stockholmban, mielőtt útnak indulnak a norvég Signaldalen völgytől a svéd Väkkäräjärviig tartó 300 kilométeres túrára.
„A tréning nem csak abban nyújtott segítséget, hogy megismerjük egymást a túra előtt, megtanuljuk a felszerelés helyes használatát és a sarkköri viszonyokhoz való alkalmazkodást, hanem lélekben is felkészített az útra. Sikerült csapattá válnunk, és felismernünk azokat a tulajdonságainkat, amelyek segítenek majd nekünk az extrém helyzetek kezelésében” – mondta Kitlinska Anna, a Polar egyik magyar indulója.

A két napos tréning után a résztvevők testközelből tapasztalják meg az extrém túra kihívásait és szépségeit: a főzésről, az ivóvízről és a szánhúzó kutyák ellátásáról mind maguknak kell gondoskodniuk, miközben közel 100 kilogrammos felszereléssel, átlagosan 60 kilométert tesznek meg egy nap alatt, a sarkvidék legszebb tájain.

„A Fjällräven Polar egy hihetetlen kaland, és egyben hatalmas kihívás is mindannyiunknak, hiszen a sarkköri körülmények és a fizikai terhelés mellett a civilizációtól való teljes elszakadásra is fel kell készülnünk. Biztos vagyok benne, hogy életre szóló élményben lesz részünk, és szoros barátságok szövődnek majd köztünk” – mondta Varga Dávid, a túra másik magyar résztvevője, az indulás előtt.
Az idei túrára 2183 jelentkező pályázott, a világ 92 országából. Az útra képek és videók feltöltésével lehet pályázni, minden régióból két ember indulhatott az expedíción: aki a legtöbb szavazatot kapta bemutatkozó anyagára, valamint, akinek a jelentkezését a legkreatívabbnak ítélte a nemzetközi zsűri. A két magyar résztvevő közül Varga Dávid több mint 55 ezer szavazattal lett Közép-Európa legnépszerűbb, a világ harmadik legtöbb szavazatot gyűjtő indulója. Kitlinska Anna kreativitásával nyerte el a zsűri tetszését: a videója egy olyan budapesti minitúrát mutatott be, amely a térképen a Fjällräven Polar logóját rajzolta ki.
Bővebb információ: http://polar.fjallraven.com/
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.