Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fjällräven Polar - életre szóló kaland magyar indulókkal

2016.12.06. Szászi Bernadett

A 2017-es Fjällräven Polar kutyaszános kalandtúrára több mint 40 magyar jelölt szeretne eljutni és életre szóló élményekkel gazdagodni. Idén Magyarország külön országként szerepel, így két honfitársunk biztosan ott lesz a különleges eseményen. A jelentkezőkre december 15-ig lehet szavazni.
A Fjällräven Svédország egyik klasszikus outdoor ruházat- és felszerelésgyártó vállalata. Ez a cég szervezi az egyik legkülönlegesebb téli kalandtúrát, zord körülmények között, messze az északi sarkkörön túl 2017. április 3-8. között.

A négy nap alatt a résztvevők kutyaszánokkal szelik át a vadregényes tájat a svédországi Signaldalen-től egészen az Atlanti-óceán partjáig keresztezve a szubarktikus tundrát, hogy elérjék a norvégiai Jukkasjärvi melletti erdőt, ahol véget ér az összesen 300 kilométeres túra.
A szerencsés résztvevőket szakképzett túravezetők és több mint 200 szánhúzó kutya segíti majd a 300 kilométeres út során.
A szerencsés résztvevőket szakképzett túravezetők és több mint 200 szánhúzó kutya segíti majd a 300 kilométeres út során.
Az első Fjällräven Polar-t 1997-ben rendezték meg. Szánhúzó kutya versenyként indult a legendás alaszkai Iditarod Race mintájára, és 10 éven keresztül ez volt a koncepció egészen 2006-ig. Aztán néhány év szünet következett és 2012-ben indult újra teljesen új formátumban. A résztvevők továbbra is ugyanazon az úton mentek végig, de versenyzés helyett inkább a tapasztalatcserére és a csapatmunkára helyezték a hangsúlyt.

A Fjällräven Polar ma már hétköznapi embereknek szól, akiknek nincs feltétlenül komolyabb tapasztalatuk az outdoor sportok terén, de szeretnék megtapasztalni, hogy milyen fantasztikus természetközeli élmény egy ilyen téli kalandtúra.

A szervezők azt szeretnék ezzel megmutatni, hogy bárki részt vehet egy ilyen elképesztő kalandban - akár előképzettség nélkül is, ha a rendelkezésére állnak a megfelelő feltételek és felszerelések. A túra során természetesen tapasztalt túravezetők kísérik és segítik a résztvevőket.
A kalandtúra egy hétköznapi embereknek szóló, különleges természetközeli élmény.
A kalandtúra egy hétköznapi embereknek szóló, különleges természetközeli élmény.
A résztvevők nemcsak egy életre szóló élménnyel gazdagodnak, hanem biztosítják számukra a szükséges feltételeket, az oda-vissza utazást és az összes felszerelést és ruházatot is, melyeknek a nagy részét meg is tarthatják a résztvevők.

Persze ez jó reklám a sportszergyártó cégnek és egyben remek lehetőség arra, hogy a lehető legszélsőségesebb körülmények között - a szubartikus vadonban - teszteljék a felszereléseket.

A tavalyi rendezvényre összesen 1100-an neveztek. Bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves és beszél angolul, bármilyen előképzettség vagy téli sportokban való jártasság nem szükséges. A résztvevők kiválasztása november közepétől december közepéig zajlik. A jelentkezők a Fjällräven oldalára töltik fel bemutatkozó anyagukat, mely egy rövid szövegből, egy mottóból és egy erre az alkalomra készített videóból áll.
A szervezők mindent biztosítanak, az oda-vissza utazást és a felszereléseket is, melyek nagy részét meg is tarthatják a résztvevők.
A szervezők mindent biztosítanak, az oda-vissza utazást és a felszereléseket is, melyek nagy részét meg is tarthatják a résztvevők.
Ez alapján lehet szavazni a jelöltekre egészen december 15-ig. A résztvevőket országok szerint csoportosítják, az így kialakított 12 csoportból (Benelux államok, Magyarország, Szlovákia, Dánia, Finnország, Németország, Norvégia, Dél-Korea, Svédország, UK, USA és Egyéb országok) kerülnek ki a résztvevők.

Minden csoportból ketten vehetnek részt a kalandtúrán, az egyik a legtöbb szavazatot begyűjtő jelölt, a másikat pedig a szervezők választják ki.

Az idei évtől Magyarország már nem az egyéb országok közt szerepel, hanem külön országként, így biztosan lesz két magyar résztvevője az eseménynek. Ezen a linken lehet megtekinteni a jelentkezőket és szavazni: http://polar.fjallraven.com/apply-for-polar/entries/.

A magyar szavazást jelenleg két hölgy vezeti, akik összesítésben is előkelő helyen - az első tíz között - szerepelnek. Szavazni Facebook-bejelentkezéssel lehet, és minden jelöltre csak egy szavazatot lehet leadni. A szavazás december 15-én zárul, a szerencsés kiválasztottak névsorát december 20-án teszik közzé az esemény honlapján.

Kedvcsináló videó a kalandtúráról
KOMMENTEK
Radvanyi84 | 2016.12.06. 19:30
A legutolson egy magyar srac is ott volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.