Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

OutDoor 2018 díjat nyert a Fjällräven új fejlesztése

2018.07.06.
OutDoor 2018 díjjal, az iparág legrangosabb elismerésével jutalmazták a Fjällräven legújabb, környezetbarát, víz- és kopásálló anyagát, a Bergshellt. A németországi OutDoor Trade Show szakmai kiállításon az „Innovatív anyagok” kategóriában jeleskedett a svéd vállalat.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
„Nagy örömünkre szolgál, hogy Bergshell anyagunkat a 2018-as OutDoor kiállítás díjazottjai között tudhatjuk. Egy fenntartható és vízálló textíliát szerettünk volna alkotni, a Fjällrävenre jellemző, letisztult megjelenéssel. Kiemelkedő eredménynek tartjuk, hogy ennek sikerét egy rangos zsűri is elismerte" – mondta el Henrik Andersson, a Fjällräven innovációs és dizájnrészlegének vezetője.

A Bergshell újrahasznosított, Global Recycled Standard tanúsítvánnyal rendelkező nejlonból készül. A hátoldali fehér vízzáró TPU-laminálás eredményeként (20 000 mm) az új anyag szinte teljesen vízálló. Legizgalmasabb újdonsága azonban a sima felületű hasadásgátló kivitel. A hagyományos hasadásgátló anyagok felülete egyenetlen, mivel a hasadásgátló fonál kissé kiemelkedik az anyag felületéből. Mindez védi az alatta lévő szálas fonalakat, azonban kikoptatja a hasadásgátló anyagot. Az innovatív, sima felületű hasadásgátló Bergshell anyag esetében a dörzshatás azonban egyenletesen oszlik meg az anyag teljes felületén, így jelentősen megnövekszik a kopásállóság.
A Fjällräven-ről
1960-ban Åke Nordin alapította meg a Fjällräven céget jelenlegi székhelyén, az észak-svédországi Örnsköldsvikben. Jelenleg a vállalat időtálló, sokoldalú és tartós felszerelései a világ több mint 30 országában elérhetőek. A Fjällräven kínálatában férfi és női outdoor ruházat és kiegészítők, hátizsákok, sátrak és hálózsákok egyaránt megtalálhatóak. A Fjällräven számára kiemelten fontos, hogy az embereket, az állatokat és a természetet egyaránt tiszteletben tartó, felelős vállalatként működjön, és mind több érdeklődő figyelmét felkeltse a túrázás szépségeire. A cég két népszerű outdoor kezdeményezést hívott életre, a Fjällräven Classic-ot és a Fjällräven Polar-t, mindkét túrán ezres nagyságrendben vesznek részt éves rendszerességgel.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 13 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.