Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: két új hatüléses 23 millió euróért

2023.12.20. Stánicz Balázs

Az idén 23 millió eurós fejlesztést valósítottak meg Kitzbühelben, a síterep egyből két hatülésessel is megörvendezteti az ide érkező téli sportolókat, a kényelmes és modern lifteket már kipróbálhatjuk.
Az átadás napja: 2023. december 16.
Az átadás napja: 2023. december 16.
A pályatérképen az F6-os Gauxjochot (csákányos) és a az F7-es Trattenbachot (háromüléses) váltja a két hatszemélyes libegő az olasz Leitner cégtől. Az utóbbi évtizedekben a technika rohamosan fejlődött, vele együtt a vendégek igényei is, ami a kényelmet a minőséget és újabban a fenntartható fejlődést illeti.
A prémium ülésekkel ellátott libegő intelligens ülésfűtést kap, az időjárás viszontagságaival szemben enyhén színezett buborékok veszik fel a harcot. A beléptetőkapuk az okostelefonra feltöltött elektronikus síbérlettel is használhatók. Akár 6 m/s-os sebességre is képes mindkét felvonó, az óránkénti kapacitás pedig 2400 fő. A liftállomásokat úgy tervezték, hogy azok minél jobban belesimuljanak a hegyi táj arculatába, energiaigényüket részint napkollektorokból fedezik. Ezek lesznek Ausztriában az első ún. Ecodrive rendszerrel ellátott felvonói, aminek segítségével akár 20 %-os energiamegtakarítás is elérhető. Telepített kamerarendszer segítségével figyeli a rendszer a vendéglétszámot és ennek megfelelően állítja be a sebességet.
Egy IHD (intelligens hő detektor) rendszer is telepítésre kerül, amit a kitzbüheli lifttársaság munkatársai a Leitner céggel közösen fejlesztettek. Egy ülőszékre szerelt digitális hőmérséklet érzékelő dolgozik együtt a beléptető kapukkal. Vendégek esetén felfűtésre kerül az ülőszék, amennyiben az külső hőmérsékletek megkívánják. A hagyományos rendszerekkel szemben ugyancsak energiamegtakarítás érhető el.
A két szuperfelvonó építése májusban elkezdődött, december 16-tól a nagyközönség is birtokba vehette.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.