Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dorfgastein: teljesen új hegyre visz a tízfős kabinos

2024.01.26. Stánicz Balázs

Salzburg tartomány idei talán legérdekesebb újdonsága a dorfgasteini felvonó, ami egy új hegyet kapcsol a síterephez, a majdnem 2000 méter magas Kieserl csúcsot.
Az idei szezon újdonsága
Az idei szezon újdonsága
A dorfgasteini-grossarli síhinta egy igazi sikertörténet. Azonban a folyamatosan növekvő vendégszám mellett a fulsecki és kreuzjochi összeköttetés egyre inkább kevésnek bizonyult és az igazán látogatott napokon egyre zsúfoltabbak lettek a grossarli sípályák.

Az új fejlesztés a liftársaság reményei szerint tehermentesíti az említett részeket. A két szekcióból álló új kabinos a grossarli völgyből indul, az 5a és 6a lejtőktől, völgyállomása valamivel keletebbre kerül a korábbi nyolcfős kabinostól. A középállomása a Panoramabahn kabinos köztesállomásánál lesz, így jóval könnyebben lehet váltani a lifteket, ami különösen a kezdőbb síelőknek lesz nagy segítség. A kabinos különlegessége, hogy a völgyállomás és hegyállomás személyzet nélkül üzemel, a Doppelmayr automatikusan működő, ún. Auro rendszere teszi lehetővé a forradalmi újdonságot.
Az új kabinos december végén
A második szekcióval teljesen új rész kerül a síterephez, ugyanis a kabinos az 1952 m magas Kieserl csúcshoz visz. Ezen a területen egészen az 1960-as évekig voltak sípályák, illetve egy húzólift, amit később leszereltek és ezáltal a sípályák is a múlt ködébe vesztek. A végállomástól könnyedén elérhető válik a dorfgasteini oldal, vissza a grossarli részre egy síút vezet. A Kieserl északias hegyoldalaira a közeljövőben egy ülőfelvonót terveznek, amivel jobban ki lehet használni az itteni pompás lejtőket.
A hegyállomás tetején csodás panorámaétterem napos terasszal is helyet kapott. A felvonó próbaüzeme már novemberben elkezdődiött, a decemberi szezonstartra minden készen állt.
KOMMENTEK
kissrobert79 | 2024.01.26. 10:11
Az új kabinos tényleg szuper (pláne, hogy így két kabinos is indul egymás mellől), ami külön tetszett, az a padlóban kialakított léctartó mélyedések (ilyet még nem láttam). Az egyetlen általam érzékelt hiányosság, hogy a felső szakasz 11-es pályája nem hóágyúzott, így január elején még zárva volt sajnos.
Whylechlapht | 2024.01.26. 13:21
Hétvégén jöttünk el Grossarl-ról, volt szerencsénk kipróbálni. A felvonó tényleg szuper, így reggel már első felvonóval át lehet csúszni a Gastein völgybe ahol további remek pályák várnak. Viszont ahogy Róbert is írta egyelőre a felvonó alatt sajnos nincs megfelelő pályarendszer. Van egy elég silány minőségű 11-es pálya ami erősen haladóknak ajánlott, és a felénél emelkedik (köteles felvonóval). Emiatt a kihasználtsága napközben nem túl jó, és valószinűleg akkor tud nagyobb terhet levenni a 8 személyes Panoramabahn-ról, ha lesznek alatta pályák.
nitropan | 2024.01.27. 14:58
Hétfőn sieltem Dorfgasteinben és az új felvonót is kipróbáltam..0 perc várakozás, egyedül utaztam.
Bad gasteinből ugrottunk el erre, 1napra . Dorfgastein meglepően jó volt, lendületes sípályákkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Sendlhofer's csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, 4 csillagos hotel termálvizes wellness részleggel, 60 szobával, 8 stúdióval és 16 igényesen berendezett, kényelmes apartmannal, reggelis ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.