Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bad Kleinkirchheim: hetvenéves tányéros felvonót cseréltek le

2024.01.15. Bata Attila

Karintia egyik legismertebb síterepét fürdői miatt is sokan keresik fel. Az idei szezonban a síterep régóta dédelgetett tervét valósította meg. Az egyik gyakorló részen lecserélte a 70 éves tányéros liftet egy hasonló típusú modernebbre, amelyet a Doppelmayr szállított.
A síterep saját honlapja szerint négy területet tudnak ajánlani a kezdőknek, az újrakezdőknek és a gyereknek. Természetesen közös bennük, hogy lapos és széles pályákkal rendelkeznek. Ezek közül az egyik a most átadott Bachlift (9-es számú a sítérképen) környéke.

A környék „rendbetételének” már 2019-ben nekikezdtek. Akkor egy varázsszőnyeg típusú felvonó (10-es számú a térképen) szállította a síelés első lépéseivel ismerkedőket. Már akkor elkészült a terv a szomszédos tányéros lift lecserélésére, amire azonban a mostani szezonig várni kellett.
A lift alsó állomásánál webkamera is működik
A lift alsó állomásánál webkamera is működik
A korábbi tányérost egy újabb tányérossal váltották le, amely erre a területre logikus megoldásnak tűnik. Ráadásul a Doppelmayr S-Line típusú felvonóját rakta fel a hegyre, amely ebben a kategóriában a tányérosok „Ferrarijának” számít, főleg könnyű kezelhetősége miatt - áll a síterep közleményében. Karintiában ez az első üzemelő példány ebből a típusból.

A lift műszaki adatai kissé változtak, az alsó állomás (1035 m) és a fenti fordító állomás (1098 m) néhány méterrel fentebb került, így a kezdők közel három percen és 333 méteren keresztül gyakorolhatják a húzólift használatát is. Az új lift a régihez hasonlóan, óránként 700 utast tud felvinni.
A korábbi lift útvonala a tavaszi időszakban könnyen jegesedett, így újabb kihívások elé állította a kezdőket. Földmunkákkal kissé módosítottak a nyomvonalon, így vélhetően tavasszal is mindenki flottul liftezhet. A lift teljes költsége elérte az 1,2 millió eurót.

Az építkezés megkezdése kissé elhúzódott, csak 2023 október 19-én álltak neki, de dicséretes módon december 22-re már engedélyekkel együtt elkészült a teljes projekt.
A Bachlift a sítérképen
A Bachlift a sítérképen
KOMMENTEK
gyorgytibi | 2024.01.16. 15:37
Bad Kleinkirchheim liftjeire ráfér a felújítás, mert a kabinos és ülő liftek legalább 30 évesek. Az ülő lifteken nincsen búra, ülés fűtésről nem is beszélek. A januári havazásban mindenki a régi szűk kabinosokkal kénytelen utazni. A tányéros felújítás jó, de tömeg nem itt síel.
Vik09 | 2024.01.17. 07:51
A tànyéros liftet alig hasznàlják.
A kabinos liftet kellett volna lecserélni mert azon tömegek utaznak és ócska màr.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Römerbad Apartmanház
2, 4 és 6 fős retró apartmanok Bad Kleinkirchheim központjában, a Römerbad termálfürdővel, valamint a kaiserburgi sípályákkal szemben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel NockResort csillagcsillagcsillagcsillag
Nívós, 4 csillagos szálloda közvetlenül a bad kleinkirchheimi sípályák és síiskola mellett, kb. 300 méterre a legközelebbi sífelvonótól (Maibrunnbahn). Wellness részleg 1000 m2-en medencével, szaunákkal, gőzfürdővel, pezsgőfürdővel és realxációs szobával. Gyerekbarát szolgáltatások!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.