Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bad Kleinkirchheim: hetvenéves tányéros felvonót cseréltek le

2024.01.15. Bata Attila

Karintia egyik legismertebb síterepét fürdői miatt is sokan keresik fel. Az idei szezonban a síterep régóta dédelgetett tervét valósította meg. Az egyik gyakorló részen lecserélte a 70 éves tányéros liftet egy hasonló típusú modernebbre, amelyet a Doppelmayr szállított.
A síterep saját honlapja szerint négy területet tudnak ajánlani a kezdőknek, az újrakezdőknek és a gyereknek. Természetesen közös bennük, hogy lapos és széles pályákkal rendelkeznek. Ezek közül az egyik a most átadott Bachlift (9-es számú a sítérképen) környéke.

A környék „rendbetételének” már 2019-ben nekikezdtek. Akkor egy varázsszőnyeg típusú felvonó (10-es számú a térképen) szállította a síelés első lépéseivel ismerkedőket. Már akkor elkészült a terv a szomszédos tányéros lift lecserélésére, amire azonban a mostani szezonig várni kellett.
A lift alsó állomásánál webkamera is működik
A lift alsó állomásánál webkamera is működik
A korábbi tányérost egy újabb tányérossal váltották le, amely erre a területre logikus megoldásnak tűnik. Ráadásul a Doppelmayr S-Line típusú felvonóját rakta fel a hegyre, amely ebben a kategóriában a tányérosok „Ferrarijának” számít, főleg könnyű kezelhetősége miatt - áll a síterep közleményében. Karintiában ez az első üzemelő példány ebből a típusból.

A lift műszaki adatai kissé változtak, az alsó állomás (1035 m) és a fenti fordító állomás (1098 m) néhány méterrel fentebb került, így a kezdők közel három percen és 333 méteren keresztül gyakorolhatják a húzólift használatát is. Az új lift a régihez hasonlóan, óránként 700 utast tud felvinni.
A korábbi lift útvonala a tavaszi időszakban könnyen jegesedett, így újabb kihívások elé állította a kezdőket. Földmunkákkal kissé módosítottak a nyomvonalon, így vélhetően tavasszal is mindenki flottul liftezhet. A lift teljes költsége elérte az 1,2 millió eurót.

Az építkezés megkezdése kissé elhúzódott, csak 2023 október 19-én álltak neki, de dicséretes módon december 22-re már engedélyekkel együtt elkészült a teljes projekt.
A Bachlift a sítérképen
A Bachlift a sítérképen
KOMMENTEK
gyorgytibi | 2024.01.16. 15:37
Bad Kleinkirchheim liftjeire ráfér a felújítás, mert a kabinos és ülő liftek legalább 30 évesek. Az ülő lifteken nincsen búra, ülés fűtésről nem is beszélek. A januári havazásban mindenki a régi szűk kabinosokkal kénytelen utazni. A tányéros felújítás jó, de tömeg nem itt síel.
Vik09 | 2024.01.17. 07:51
A tànyéros liftet alig hasznàlják.
A kabinos liftet kellett volna lecserélni mert azon tömegek utaznak és ócska màr.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel OTP Birkenhof csillagcsillagcsillagcsillag
A több mint harminc éve üzemelő szálloda, mely nevét az udvarban álló nyírfákról kapta, évről évre új arcát mutatja Vendégeinek. Magyaros vendégszeretet osztrák környezetben - ez a titok nyitja. Legközelebbi sípálya: 300 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel NockResort csillagcsillagcsillagcsillag
Nívós, 4 csillagos szálloda közvetlenül a bad kleinkirchheimi sípályák és síiskola mellett, kb. 300 méterre a legközelebbi sífelvonótól (Maibrunnbahn). Wellness részleg 1000 m2-en medencével, szaunákkal, gőzfürdővel, pezsgőfürdővel és realxációs szobával. Gyerekbarát szolgáltatások!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Thermenblick apartmanház
Pályaszállás a Bad Kleinkirchheim-i Maibrunnbahn felvonóitól kb. 200 m-re. A szállás 2-5 fős apartmanokkal rendelkezik. Pár percnyi gyaloglásra található kávézó, pékség, étterem, illetve vásárlási lehetőség is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.