Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Komoly fejlesztések az idén is Kitzbühelben (Tirol)

2010.12.17. | Szerző: Bata Attila
Komoly fejlesztések az idén is Kitzbühelben (Tirol) Komoly fejlesztésekkel indul a szezon a síterep Kirchberg oldalán. A szezononként milliónyi vendégéjszakával büszkélkedő résznek már kissé szűkös lett a két Maierl lift kapacitása. A liftek cseréjére itt sem sajnálják a pénzt. A két régi ülőlift kicserélése, az állomások átépítése 9,6 millió euróba kerül a síterepnek.
Tavaly még a Maierl I és Maierl II kétszemélyes ülőliftek közlekedtek a szomszédos hegyoldalba, helyettük az idén egy modern, tízszemélyes kabinossal lehet majd becsatlakozni a 170 kilométernyi pályával rendelkező rendszerbe. A két régi lift még 1967-ben épült, a 800 fő/órás kapacitásuk már kevésnek bizonyult a megnövekedett forgalom mellett. Az új, ülésfűtéssel ellátott kabinos óránként 2400 síelőt szállíthat majd a régi útvonalon. Az új lift a régi Maierl I lift alsó állomásától indul és a régi Maierl II lift felső állomásához érkezik majd.

Az új kabinos felett indult korábban a Maierl III lift, egy újabb régi duplaszékes. Mivel a teljes hegyoldal megújul, ezt a liftet is kicserélik. Az új kabinos által felhozandó embertömeget a régi kétszemélyes már nem bírná el, ezért a helyére egy új nyolcszemélyes liftet építenek, Ochsalmbahn néven. Az új liftet is a Leitner cég építi, és ez is a kor legmagasabb színvonalát képviseli, védőbuborékos székeivel és fűthető üléseivel. A továbbmenet kapacitásával sem lesz gond, hiszen óránként 3300 utast szállíthat az új nyolcszemélyes. Ennek a csodának is komoly ára van, 7,1 millió euróba kerül.

A tavalyi év egyik fájó tapasztalata volt, hogy az időjárás nem mindig volt partner a hókészítésben. Egyre kevesebb idő jutott a hóágyúk üzemeltetésére, ezt a kevés időt pedig hatékonyabban lehetne kihasználni, ha minél nagyobb mennyiségű víztömeg állna rendelkezésre. A már meglévő, 33.000 köbméteres Seidlalmsee víztározó mellett, egy másik, hatalmas víztározót építenek 115.000 köbméteres kapacitással. Ennyi vízzel akár 80-100 óra alatt kényelmesen elkészíthető szezon elején az alapréteg, és biztosítható a megfelelő utánpótlás egész szezonban.

Az idei szezon rendezvényei közül mindenképpen kiemelkedik az alpesi Világkupa futama, a 71. Hahnenkamm-Rennen (felül fejkamerás videó látható az előző versenyről), amelyet sokan a lesiklóversenyek királyának tekintenek. A versenyeket a január 21-i hétvégén rendezik. Érdekesség, hogy a versenynek otthont adó Streif pálya mellett párhuzamosan egy új pályát is kialakítanak a Geschösswiese és a Lärchenhang részek között, így a verseny miatti lezárások alatt is lehet a környéken síelni.

Szánkózóknak további jó hír, hogy szintén a Kirchberg részen, a szánkópálya építését is befejezik.

Kiztbühel már túl van az idei szezonnyitón, kisfilm az október 30-i nyitónapról
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 559 vendég és 43 regisztrált felhasználó látogatja.