Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: nyitás szombaton, tavalyi havon!

2019.10.18. Stánicz Balázs

Hol van már a tavalyi hó, tehetnénk fel a kérdést. Nos, Kitzbühelben, egészen pontosan a síparadicsom Resterhöhe nevű részén, ahol a hosszú nyarat ismét sikeresen átvészelte a hódepó.
Resterhöhe: készül a pálya - Fotó: Grüne Mittersill
Resterhöhe: készül a pálya - Fotó: Grüne Mittersill
18 fok a völgyben, kék ég, napsütés és őszi színekben pompázó táj. Kiváló túrázós idő jellemezte az elmúlt napokat a Kitzbüheli Alpokban, és minden bizonnyal a jövő héten is folytatódik a vénasszonyok nyara. Aki már hóra vágyik, az a közeli Kaprunban találja meg számításait.
Őszi táj a régióban, a Magas-Tauern hegyei már fehérek - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Őszi táj a régióban, a Magas-Tauern hegyei már fehérek - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Szombaton azonban a kitzbüheli Resterhöhén is megkezdődik a síszezon. Egy gyors pillantás a helyi webkamerákra; azok korántsem télies tájat mutatnak. Igaz a háttérben a Magas-Tauern háromezresei már szép fehérek, Resterhöhén inkább a kirándulók és a kerékpárosok örülnek az októberi ősznek.
Hétvégétől csatolhatunk is! A lifttársaság idén nyáron is (immáron ötödik éve) hatalmas hódepóba halmozta fel tavasz folyamán a havat, amit speciális anyaggal fedtek le. Az első évben 25 000 m3 hó vészelte át a nyarat, idén még több.
Ilyen volt tavaly
A hódepóból szétterített hó általában két sípálya megnyitására elég. A lejtőket a Pass Thurn hágóhoz vezető út mellől induló Panoramabahn kabinos középállomásától (Breitmoos) érhetjük el. A 71 és várhatóan 71a piros pályákon csúszhatunk, amit Resterkogel négyüléses felvonója (G4) szolgál ki.
Az elmúlt évek korai nyitásai nagy népszerűségnek örvendenek a környékbeli síelők körében. Természetesen a helyi síklubok is ellepik a pályákat, sőt egészen nagy nevek is tiszteletüket teszik Resteren. A korábbi években az osztrák alpesi válogatott mellett, a németek, skandinávok is edzettek itt.
Bár ahogy tavaly, úgy idén is a "zöldek" és az osztrák sajtó egy része "megdöbbenését" fejezte ki és nemkívánatosnak nevezte a kitzbüheli nyitást, mondván az szembe megy a természettel. Fontos megjegyezni, hogy ez tavalyi hó, a pályához egy darab hóágyút sem indítottak be és az igencsak energiaigényes - Pitzalon egyébként üzemelő - belső hókészítőt sem hívták segítségül.
Resterhöhe 2016. november elején, reméljük idén is hasonló ősz vár ránk - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Resterhöhe 2016. november elején, reméljük idén is hasonló ősz vár ránk - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Érdemes továbbá megjegyezni, miszerint az osztrák és európai gleccser síterepek már 10-15 éve dolgoznak hódepókkal és több osztrák síterepen is tesznek el havat, így a schladmingi Reiteralmon is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓ
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.