Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kitzbühel: nyitás szombaton, tavalyi havon!

2019.10.18. | Szerző: Stani
Hol van már a tavalyi hó, tehetnénk fel a kérdést. Nos, Kitzbühelben, egészen pontosan a síparadicsom Resterhöhe nevű részén, ahol a hosszú nyarat ismét sikeresen átvészelte a hódepó.
h i r d e t é s
18 fok a völgyben, kék ég, napsütés és őszi színekben pompázó táj. Kiváló túrázós idő jellemezte az elmúlt napokat a Kitzbüheli Alpokban, és minden bizonnyal a jövő héten is folytatódik a vénasszonyok nyara. Aki már hóra vágyik, az a közeli Kaprunban találja meg számításait.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Szombaton azonban a kitzbüheli Resterhöhén is megkezdődik a síszezon. Egy gyors pillantás a helyi webkamerákra; azok korántsem télies tájat mutatnak. Igaz a háttérben a Magas-Tauern háromezresei már szép fehérek, Resterhöhén inkább a kirándulók és a kerékpárosok örülnek az októberi ősznek.
Hétvégétől csatolhatunk is! A lifttársaság idén nyáron is (immáron ötödik éve) hatalmas hódepóba halmozta fel tavasz folyamán a havat, amit speciális anyaggal fedtek le. Az első évben 25 000 m3 hó vészelte át a nyarat, idén még több.
Ilyen volt tavaly
A hódepóból szétterített hó általában két sípálya megnyitására elég. A lejtőket a Pass Thurn hágóhoz vezető út mellől induló Panoramabahn kabinos középállomásától (Breitmoos) érhetjük el. A 71 és várhatóan 71a piros pályákon csúszhatunk, amit Resterkogel négyüléses felvonója (G4) szolgál ki.
Bár ahogy tavaly, úgy idén is a "zöldek" és az osztrák sajtó egy része "megdöbbenését" fejezte ki és nemkívánatosnak nevezte a kitzbüheli nyitást, mondván az szembe megy a természettel. Fontos megjegyezni, hogy ez tavalyi hó, a pályához egy darab hóágyút sem indítottak be és az igencsak energiaigényes - Pitzalon egyébként üzemelő - belső hókészítőt sem hívták segítségül.
Érdemes továbbá megjegyezni, miszerint az osztrák és európai gleccser síterepek már 10-15 éve dolgoznak hódepókkal és több osztrák síterepen is tesznek el havat, így a schladmingi Reiteralmon is.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »