Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A koronavírus-járvány miatt Lombardia síterepeit bezárták

2020.03.08. MTI / sielok.hu

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök aláírta szombat éjjel azt a rendeletet, amelynek értelmében a hatóságoknak le kell állítaniuk a be- és kilépést a tízmillió lakosú Lombardia tartományban, valamint 11 másik észak-olaszországi városban is vesztegzárat vezettek be.
Livigno webkamerakép ma reggel: üres pályák
Livigno webkamerakép ma reggel: üres pályák
Az újabb karanténzónák Emilia-Romagna tartományban Modena, Parma, Piecenza és Reggio Emilia városokat és ezek környékét érintik, Marche tartományban Pesarót és Urbinót, Piemonte tartományban Asti és Alessandria térségét, Veneto tartományban Velence, Padova, Treviso városait.

Az úgynevezett "vörös zónákban" minimálisra kívánják csökkenteni a közösségi életet, a bevezetett intézkedésekkel egyebek között betiltják az esküvők, temetések rendezését, a sporteseményeket zárt ajtók mögött rendezik meg, lezárják a sípályákat, meghosszabbítják az Olaszország többi részén március 15-ig érvényes oktatási szünetet, hétvégére bezárják a bevásárlóközpontokat.

A Lombardia tartományban található síterepek vasárnap reggel óta folyamatosan tájékoztatnak a zárásról, és ezzel egyidőben a tiltott zónán kívül található síterepek folyamatosan hívják fel a figyelmet arra, hogy nyitva vannak, hiszen sokan nem tudják, hogy melyik síterep melyik zónába esik.

Az ismertebb lombárdiai síterepek közül ma reggel óta zárva tart pl. Bormio és Livigno. A több tartományon áthúzódó síterepeken (pl. Pontedilegno Tonale) a lombárdiai részeket szintén lezárták. Nemcsak a lombárd, hanem már olasz síterep is vezettek be részleges korlátozásokat. Ezekről az óránként frissülő hójelentés oldalunkon valamint az adott síterep oldalán lehet tájékozódni.

Szintén síeléssel kapcsolatos hír, hogy a Dolomitokba (Cortina d'Ampezzo) március 18. és 22. között tervezett világkupa-döntőt törölték a koronavírus miatt.

A legmagasabb fokozatú óvintézkedések területi bővítését az indokolja, hogy csaknem megduplázódott a Covid-19 vírus újonnan diagnosztizált fertőzöttjeinek száma. Szombat esti közlés szerint egy nap alatt 1145-tel nőtt, ez majdnem kétszerese a pénteki 620-nak.

Az olaszországi fertőzöttek összesített száma elérte az 5883-at. Ebből 589-en már meggyógyultak. A még betegek közül 2651 személy szorul kórházi kezelésre, további 567 intenzív osztályon van, és ezeknek több mint a fele, 359 az északnyugati Lombardia tartományban.
KOMMENTEK
minerel | 2020.03.08. 11:28
Nincs valahol felsorolva az összes bezárt síterep?
minerel | 2020.03.08. 11:29
oké látom, benéztem bocs.
hunyadee | 2020.03.08. 12:27
Érinti ez az autópályán átutazókat pl. Fro. felé?
Brockey | 2020.03.08. 14:15
@hunyadee Szerintem nem. Az autostrade.it oldal semmit nem ír problémáról és a webkamerákon is látom mindkét irányban haladni a forgalmat. A https://konzuliszolgalat.kormany.hu.../europa-utazasi-tanacsok?... oldalon is azt írják, hogy "Az áruk szabad mozgásának korlátozása nem került bevezetésre, a szigorúbb korlátozás alá eső területeken árufelvétel és -lerakat is lehetséges, illetőleg a Magyarországról Olaszországba és az Olaszországból Magyarországra irányuló áruszállító tranzitforgalom továbbra is zavartalanul működik."
Szerintem a Franciaországba tartó magyar síelők is tranzitforgalomnak minősülnek, és nem gondolnám, hogy a sztrádát lezárnák. Persze az Autogrill és hasonló pihenőhelyeket nyilván ki kell hagyni (vagy lehet, hogy azok is be lesznek zárva), és a pisilést alternatív módon megoldani.
Daddy | 2020.03.08. 17:03
Az, hogy alternatív módon lehet megoldani gyakorlatilag azt jelenti, hogy vagy lehet, vagy nem. Néhány órai utazás után ez azért kínos is lehet.
TKata | 2020.03.08. 22:30
Normálisak ezek az olaszok? Egyrészt már rég elkéstek ezekkel az intézkedésekkel, másrészt meg mit gondolnak azzal, hogy ha Tonale Lombardiai részét lezárják? Marad 3 lift, kb 20 méter távolságra a többitől ami Trentino-Alto Adige tartomány területén van. Itt meg lehet csúszni?
Kálóczy Péter | 2020.03.08. 22:49
Nem csak Lombardia. Az Aosta völgy is bezár.
admin2 | 2020.03.09. 11:27

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.