Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Koronavírus: síszezon előtti általános hazai korlátozások

2020.11.09. Bata Attila

Csökkenteni kell a koronavírusos megbetegedések számát, mert ha továbbra is ilyen ütemben nő a fertőzöttek száma, akkor a kórházak nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel - mondta Orbán Viktor, aki a járvány terjedését korlátozó intézkedéseket jelentett be - írja az MTI.
2019. december 5. Tavalyi szezonkezdet Eplényben!
2019. december 5. Tavalyi szezonkezdet Eplényben!
Az intézkedések hosszabb listáján szerepel többek között az este 8 óra és hajnal 5 óra között érvényes kijárási tilalom. Minden gyülekezés tilos lesz, az éttermek bezárnak, csak házhoz szállítás lehetséges, az üzemi étkezdék azonban nyitva tarthatnak. Az üzletek és a fodrászatok és az egyéb kisipari szolgáltatók este 19 órakor bezárnak, a szállodák csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, turistákat nem.

Általános rendezvénytilalom lép életbe: családi összejöveteleken, magánrendezvényeken legfeljebb tízen vehetnek részt, esküvők csak lakodalom nélkül lehetségesek, az egyházi, illetve a polgári szertartáson a szertartáshoz szükséges személyek, a tanúk, a szülők és a testvérek vehetnek részt, temetéseken pedig legfeljebb csak 50 fő vehet részt.

A kormányfő bejelentette azt is: a sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megrendezni, szabad téren az egyéni sportolás megengedett, de az amatőr csapatsport tilos. A szabadidős létesítményeket - fitneszterem, fedett uszoda, múzeumok, színházak, állatkertek - zárva kell tartani.
Webkamera: Visegrád, 2017. december 1. 17:06
Webkamera: Visegrád, 2017. december 1. 17:06
A meghirdetett intézkedéseket szerdai kezdettel minimum 30 napra vezetik be, azonban szükség esetén meghosszabbíthatják őket. Bár a részletek csak később jelennek meg, azonban a hazai síéletben is megindultak a találgatások szezon előtt.

Ha ebben is az osztrák mintát követjük, ott jelen pillanatban tilos a síliftek üzemelése a nagyközönség számára, azokat csak felnőtt (15 éven felüli) versenyzők használhatják. Tehát a következő 30 napban (kb. december 10-ig) tilos lehet a hazai sífelvonók üzemeltetése. Ezen a felül az általános tiltás értelmében a síterepek vendéglői sem üzemelhetnének.

Magyar síterepen, ha nem is minden évben, de előfordul a december elejei nyitás. Az utóbbi 10 szezonban hétszer lehetett síelni december 10. előtt. Tavaly Eplény nyitott december 5-én, de azon a héten már több síterepünk is hóágyúzott. Két éve "csak" december közepén kezdődött a hazai síszezon, azonban 2017-ben már december elsején kinyitott Visegrád, majd egy nappal később Nagy-Hideg-hegy és Bánkút is, utóbbi helyen egy héttel később már 4 pályán lehetett síelni.
Webkamera kép (2017.12.10) - Fehér Sas Panzió, Bánkút - A síterepen négy pálya üzemelt
Webkamera kép (2017.12.10) - Fehér Sas Panzió, Bánkút - A síterepen négy pálya üzemelt
A december elejei lehetséges nyitás mellett további izgalmas kérdés a hazai műanyagpályák és a síiskolák szabályozása a következő hetekben. A parlament kedden szavaz az intézkedésekről, utána derülhetnek ki a részletek, amelyekből talán ki lehet olvasni, hogy ezek mennyiben érintik a hazai tanpályákat.
KOMMENTEK
emilian | 2020.11.10. 08:19
És nem lehet esti síelés sem, mivel nem lehet turisztikai célból ott aludni, ill. 8-rá haza kell érni.
Jeszenszky Géza | 2020.11.10. 12:11
Andrea címére már jó pár napja elküldtem, mi következik számunkra a járványból.

Jeszenszky Géza
ttottam | 2020.11.10. 19:08
A hazai hóhiány egyelőre a leghatékonyabb eszköz a pályán történő fertőzés elkerülésére.....

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.