Kreischberg: megérkeztek az új sílift első kabinjai

2021.09.26. Bata Attila

A hírek szerint minden a tervek szerint alakul, az építkezés az előre eltervezett ütemezés szerint zajlik a magyarok egyik kedvenc osztrák síterepén. Ha továbbra is minden a tervek szerint alakul, akkor december 4-től már hivatalosan is üzemel az új, tízszemélyes kabinos lift.
h i r d e t é s
A tavalyi osztrák síszezon a bevételeket tekintve katasztrofálisan alakult, de ennek ellenére sem mondtak le a helyiek arról, hogy kb. 40 millió eurós beruházással egy modern 10 személyes kabinos liftet épüljön a síterepen. Ahogy mondják ez egy rendkívül fontos beruházás a jövő szempontjából.

További jó hír, hogy az építkezés a tervek szerint halad. Nemrég érkeztek meg a 181 darab tízszemélyes kabinból az első darabok.
A drótkábeleket már felszerelték, mostantól folyamatosan érkeznek az új kabinok. A végső engedélyezés a tervek szerint valamikor november közepére várható, így nem lehet akadálya a december elejei szezonkezdetnek.

A lift adatai: 
Típus 10 fős kabinos
Gyártó Doppelmayr
Hossz 3800 méter
Völgyállomás 868 m
Középállomás 1441 m
Hegyállomás 1771 m
Kapacitás 4000 utas / óra
Sebesség 6 m/s
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Feriendorf Murau
Önálló, szépen berendezett házak Murau szélén. A környéken rengeteg kikapcsolódási lehetőség van. Akár 12 fő elszállásolására is alkalmasak a házak (70-135 m2), némelyikben pezsgőfürdő és szauna is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Relax Resort Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
2008-ban épült modern, színvonalas szálloda a kreischbergi pályák tövében, kb. 150 méterre a kabinos lifttől! A 6. emeleten található, panorámás wellness szolgáltatásai: élménymedence, szaunavilág, fitneszterem, gőzfürdő, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.