Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kreischberg: megérkeztek az új sílift első kabinjai

2021.09.26. Bata Attila

A hírek szerint minden a tervek szerint alakul, az építkezés az előre eltervezett ütemezés szerint zajlik a magyarok egyik kedvenc osztrák síterepén. Ha továbbra is minden a tervek szerint alakul, akkor december 4-től már hivatalosan is üzemel az új, tízszemélyes kabinos lift.
A tavalyi osztrák síszezon a bevételeket tekintve katasztrofálisan alakult, de ennek ellenére sem mondtak le a helyiek arról, hogy kb. 40 millió eurós beruházással egy modern 10 személyes kabinos liftet épüljön a síterepen. Ahogy mondják ez egy rendkívül fontos beruházás a jövő szempontjából.

További jó hír, hogy az építkezés a tervek szerint halad. Nemrég érkeztek meg a 181 darab tízszemélyes kabinból az első darabok.
A drótkábeleket már felszerelték, mostantól folyamatosan érkeznek az új kabinok. A végső engedélyezés a tervek szerint valamikor november közepére várható, így nem lehet akadálya a december elejei szezonkezdetnek.

A lift adatai: 
Típus 10 fős kabinos
Gyártó Doppelmayr
Hossz 3800 méter
Völgyállomás 868 m
Középállomás 1441 m
Hegyállomás 1771 m
Kapacitás 4000 utas / óra
Sebesség 6 m/s
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Relax Resort Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
2008-ban épült modern, színvonalas szálloda a kreischbergi pályák tövében, kb. 150 méterre a kabinos lifttől! A 6. emeleten található, panorámás wellness szolgáltatásai: élménymedence, szaunavilág, fitneszterem, gőzfürdő, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Da Capo Hotel
2014 januárjában újranyitott szálloda magyar személyzettel, a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 400 méterre. 2, 3 és 4 ágyas tágas szobák reggelivel, vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel-Gasthof Lercher csillagcsillagcsillagcsillag
Osztrák család által vezetett, nagy múltú szálláshely Murau központjában, Kreischbergtől 7 km-re, 4 csillagos igényes szállodai, valamint 3 csillagos kedvezőbb árú szobákkal. Wellness: szauna, gőzszauna, relaxációs terem, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.