Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kubinska Hola: új négyszemélyes lift épül az idén

2010.11.09. Bata Attila

Szlovákiában az idén három új ülőliftet adnak át, ezek közül két, épülő hatszemélyesről (Tátralomnic és Jasna) már beszámoltunk. Következzék most a harmadik lift, amely egy kevésbé ismert síterepen épült, az Árvai-Magurában található Kubínska hoľa síterepén építenek egy új, négyszemélyes felvonót.
A jobb oldali húzóliftek helyén épül ülőfelvonó
A jobb oldali húzóliftek helyén épül ülőfelvonó
A tátrai terepeken épülő hatszemélyes osztrák liftcsodákon kívül egy hazai gyártású liftet is átadnak az idén Szlovákiában. A késmárki Tátrapoma cég épít egy négyszemélyes liftet Kubínska hoľa síterepén, jobban mondva épített, hiszen a munkák nagy része már befejeződött, már csak a finomhangolás volt hátra október végén. A szlovák viszonylatban meglepőnek mondható pontos befejezés többek között annak is köszönhető, hogy már május elején elkezdték építeni az új liftet.

A 2,5 millió euróba kerülő új lifttel a síterep kapacitása jelentősen megemelkedik, így már óránként 9000 síelőt szállíthatnak a liftek. A síterep egyik nem titkolt célja a fejlesztéssel, hogy a Szlovákiában használatos síterep besorolásokban egy szinttel magasabbra kerüljenek. Reményeik szerint a fejlesztésekkel bekerülhetnek az ötcsillagos szlovákiai síterepek közé.

A felvonó a már működő ülőszékes folytatása, annak a hegyállomásától indul, az új térképeken a "B" jelzést kapta, és a freeride zóna felett van a hegyállomása. Az új lift az 1020 méteren található Dzúrikovo-ról indul majd, és az 1346 méter magasan található nyeregig (hrebeň) közlekedik majd. A 326 méteres szintkülönbséget és a 1162 méteres távot hét és fél perc alatt teszi meg az új lift, amely óránként akár 2000 síelőt is szállíthat.

Kubínska hoľa elég felemás szezont zárt tavaly. A legnagyobb gondot a hóhiány jelentette, december és február vége között alig 30 cm hó hullott a síterepen, csak a tavaly kiépített hóágyúkkal tudták biztosítani a szezont. Az idén bizakodásra adhat okot, hogy a síterepet legnagyobb számban látogató lengyel turisták ismét visszatérnek, hiszen az utóbbi időben a zloty visszakapaszkodott az euróhoz képest, így ismét megfizethetőbb lesz itt a szlovákiai síelés a lengyeleknek is.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Pension ADAK csillagcsillag
A 16 szobás ADAK panzió összesen 16 db 2 és 3 ágyas szobával várja vendégeit Kubinska Hola sítereptől 13 km-re. Saját éttermében reggeli és félpanziós ellátás is rendelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.