Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új lift és nagyobb parkoló épült Selmecbányán

2010.11.16. Bata Attila

Új lift és nagyobb parkoló épült Selmecbányán Új síterep nyílt tavaly a történelmi Magyarország egyik legszebb kisvárosában, a felvidéki Selmecbányán. A modern ülőszékessel rendelkező határhoz közeli síterep fennállásának második évére épített egy új csákányos liftet, az idén már lesz esti síelés, valamint jelentősen megnövelték a parkolóhelyek számát.
Kisebb-nagyobb kálvária és jogi huzavona után tavaly végre már vendégeket fogadhatott a selmecbányai (Banská Štiavnica) pálya. A történelmi emlékekben és látnivalókban gazdag kisvárosról már többször írtunk, ám ezentúl már csak a síelés miatt is érdemes lesz idelátogatni.

Tavaly egy másfél kilométeres pályán lehetett síelni, amely mellett egy világszínvonalú Doppelmayr ülőszékes közlekedett (2400 fő/órás kapacitás). Az idei szezonra egy 220 méter hosszú húzólifttel bővül a felvonók választéka, amely óránként körülbelül 700 síelőt tud majd szállítani. Az új lift átadása azt is jelenti, hogy ezentúl este is lehet majd síelni a síterepen, a húzólift melletti rövidebb szakaszon.

Az idei fejlesztések közül feltétlenül ki kell emelni az új parkoló megépítését. Könnyebb lesz a dolguk az autósoknak, hiszen egy 300 autó befogadására alkalmas új parkolót építettek a síterepen. A lift felső állomásán található büfé mellett az idén egy sportbolt is üzemel majd, ahol a különböző léceket és deszkákat lehet majd tesztelni.

Selmecbányai kirándulás idén márciusban

Ami az árakat illeti, az idén egy euróval kerül többe a síelés, mint tavaly. Előszezonban, december 20-ig 13 euróba kerül egy napijegy, az ünnepek alatt 19 euró, majd január 6-tól 16 euróra csökken a jegy ára. Március 7-től már utószezon lesz, a napijegy ára ismét 13 euróra csökken.

A síterep elégedett lehet a tavalyi szezonjával, az első évvel. Körülbelül 40.000 látogatót fogadtak, köztük sok vendéget Magyarországról is. Az idei szezonra már felkészültek, mind a 23 hóágyút kiállították a pályára, már csak a hideg hiányzik, hogy megkezdjék a pálya behavazását és kezdődhessen az idei szezon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Salamandra csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos szálloda wellness részleggel a Selmecbánya közelében fekvő Salamandra sípályától 50 méterre hotelszobákkal és apartmanokkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.