Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lehullott az első hó a Magas-Tátra mindkét oldalán

2010.08.31. Bata Attila

Lehullott az első hó a Magas-Tátra mindkét oldalán Kedd reggelre 10 cm friss havat lapátoltak a Magas-Tátra lengyel oldalán, a Zakopánéhoz közeli kabinos lift felső állomásánál. Valamivel kevesebb hó jutott a hegység szlovák oldalára, de ott is összejött egy vékony lepel a 2200 méter feletti régiókban.
Reggel nyolckor Zakopánéban hat fokot mutatott a hőmérő és ömlött az eső, ezzel szemben a közeli hegyekben már havazott, megérkezett az idei szezon első komolyabb havazása. Az augusztus végi havazás még csak a felsőbb régiókba jutott el, hiszen az 1200 méteren található mérőállomáson is nulla fok felett volt a hőmérséklet és még itt is esett az eső.

Ezzel szemben 1987 méteres magasságban már nulla fok alatt volt a hőmérséklet és reggelre 10 cm friss hó hullott a Kasprowy-csúcson.

A szlovák oldal nem volt ennyire szerencsés, itt kissé magasabban alakult a hóhatár. A hegyimentők szóvivője szerint leginkább a 2200 méter feletti részeken maradt meg a hó, de az augusztus végi havazás egyáltalán nem szokatlan a Tátrában, elmondása szerint nem is emlékszik olyan augusztusra, amikor ne havazott volna.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Harnas csillagcsillagcsillag
Felnőttbarát, modern szálloda Bukowina Tatrzańska síterep közelében (500 m) és számos más zakopanei síterep vonzáskörzetében. Szobák reggelivel, á la carte étterem, valamint felár ellenében termálfürdő belépő is igényelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Willa Cztery Pory Roku
Hangulatos 33 szobás szállás Zakopane közelében, csendes helyen, szép kilátással a Tátra hegyeire 1-5 fős fürdőszobás szobákkal, reggelivel és ebéddel foglalható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.