Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Még télen is ritka: egy éjszaka alatt 40 cm hó Ausztriában!

2010.08.31. Bata Attila

Még télen is ritka: egy éjszaka alatt 40 cm hó Ausztriában! Még télen sem igazán gyakori, hogy egyik estéről másnap reggelre komoly mennyiségű hó zúduljon az osztrák hegyekre. Ehhez képest ma reggel, a nyár utolsó napján, számos mérőállomás 40 cm friss havat mért, az előző napokban esett mennyiséggel együtt, a friss hó mennyisége megközelíti a 60-70 centimétert.
Az idén augusztusban már harmadszor szórta meg a természet az osztrák hegyeket jelentősebb mennyiségű hóval. A statisztikusok persze azonnal kiderítették, hogy utoljára 1995 augusztusában fordult elő komoly méretű nyári havazás, akkor három nap alatt az Osztrák-Alpok északi oldalán majdnem 100 cm friss hó esett.

Ma reggelre az Arlberg régióban és a Tauern-hegységben is több meteorológiai állomás regisztrált 40 cm friss havat.

Vorarlbergben "csak" 20 cm esett 1500 méter felett (vorarlberg.com)
Vorarlbergben "csak" 20 cm esett 1500 méter felett (vorarlberg.com)
A ma reggel nyolc órakor mért adatok szerint 40 cm hó hullott tegnap óta a salzburgi Sonnblick (3106 m) és Rudolhütte (2315 m) mérőállomásokon. Szintén negyven centiméter mért a tiroli Galzig (2081 m) mérőállomás. A Mallnitz melletti Hagener Hütte (2446 m) pedig 25 cm friss hóról számolt be.

A gleccserek is szép mennyiségű éjszakai havazásról számoltak be. Kaprun 31 cm, Hintertux 35 cm, Pitztal 35 cm friss hóval gyarapodott, egyedül a Dachstein gleccsernek kellett beérnie néhány centiméter friss hóval. Ezzel a friss hóval a legtöbb gleccser átlépte fél méteres hóvastagságot, amely biztató a szezon előtt.

A síterepek közül a Tirolban Obergurgl (27 cm), Salzburgban Schmittenhöhe (10 cm), Stájerországban Planneralm (10cm), Karintiában Villacher Alpe (4cm), míg Alsó-Ausztriában Rax (2cm) kapott kisebb-nagyobb mennyiségű havat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.